[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Platforma roviniete.ro a avut vanzari online de 40 mil. euro in 2016 – fondatorii iau in calcul listarea la bursa in acest an

10 martie 2017

Roviniete.ro, o platformă online care comercializează roviniete (taxele obligatorii pentru autovehiculele care cir­culă pe drumurile naţio­nale), dezvoltată de compania Scala Assis­tance, a avut anul trecut vânzări de 40 mil. euro şi un profit de aproape 300.000 de euro, au spus la ZF Live Dan Alexandru Cobeanu şi Dan Ciceu, fondatorii afacerii.

Compania a fost fondată în 2007 şi vinde ro­viniete preponderent companiilor de transport, cu flote mari de maşini şi celor de leasing operaţional, care îşi externalizează acest serviciu. În România există în jur de 14 distri­buitori de roviniete, iar Scala Assis­tance are o cotă de piaţă de 15%, spun fon­da­torii afacerii.

În anul 2016, compania a în­registrat o creştere de 40% a afacerilor şi a pro­fitului şi este evaluată la 3 mil. euro, raportat la rezultatele financiare din 2015.

„Este o externalizare a serviciului de achiziţie a rovinietei. Totul se desfăşoară online, decât să mergi la o benzinărie, este mult mai uşor să trimiţi un mail, timpul este foarte important”, a spus Dan Cobeanu.

Scala Assistance a intrat pe piata de profil in anul 2007, aducand – in premiera – in Romania conceptul de vanzare online a rovinietelor si este in prezent singura compania din tara ce are ca principal obiect de activitate emiterea si distribuitia de roviniete pentru utilizarea retelei de drumuri nationale si autostrazi din Romania.  Mai mult, Scala Assistance este singura din Romania care are certificare ISO 9001: 2008 pentru activitatea de emitere a rovinietelor.

“Vanzarile au luat cu adevarat amploare incepand cu anul 2010 cand a avut loc modificarea sistemului de taxare: eliminarea rovinietei fizice (n.r. sub forma unor stickere galbene care se lipeau pe parbrizul masinii) si introducerea rovinietei electronice; am avut posibilitatea sa ajungem mult mai usor la clientii nostri. Am investit in dezvoltarea site-ului roviniete.ro astfel incat la finalul procesului de achizitie clientul primea pe email rovinieta. Aceasta a simplificat considerabil achizitia si implicit viata soferilor romani ” afirma Dan Alexandru Cobeanu.

Fondatorii afacerii iau in considerare listarea companiei la Bursa de Valori Bucuresti – categoria AeRO ca pe o “o provocare spre care privesc” in 2017. La planuri de viitor, acestia isi propun sa lanseze o platforma online pentru plata taxei de pod (peaj) Fetesti-Cernavoda, in primul trimestru din acest an.

In privinta clientilor companii, in prezent „se studiaza mai multe posibilitati prin care sa scada presiunea financiara pe care o resimt acestia privind impactul rovinietei in bugetul lor”. De asemenea, o mare atentie va fi indreptata inspre „dezvoltarea de solutii de software atat la nivel de experienta a utilizatorului si a interfetei la nivelul clientului direct, dar mai ales la nivel de securitate al operatiunilor din platforma”.

Actualmente, compania detine 301 de puncte autorizate de vanzare a rovinietelor si o prezenta multinationala in Romania, Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova. De asemenea, platforma online roviniete.ro este utilizata lunar de peste 100.000 de utilizatori unici din Romania.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?