[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

La “Taraba cu Parale” din Piața Obor romanii isi pot testa cunostintele pe teme financiare. Raspunsurile corecte sunt premiate, inclusiv in bani.

25 aprilie 2024

#DreptulLaBanking, o inițiativă a băncilor din România, invită toți adulții interesați să își testeze cunoștințele pe teme financiare și de siguranță online la “Taraba cu Parale” amplasată în Piața Obor din București, în perioada 25-27 aprilie 2024. Se acordă un singur premiu în valoare de 400 RON/zi.

“Taraba cu Parale” este un nou concurs de educație financiară și digitală, organizat în cadrul campaniei #DreptulLaBanking, dezvoltată de bănci cu sprijinul Asociației Române a Băncilor (ARB). „La “Taraba cu Parale” participanții adulți vor putea răspunde la un quiz cu întrebări pe teme financiare și de siguranță online, iar cei care vor oferi răspunsuri corecte în proporție de 100% sau 90% vor fi recompensați cu diverse premii, inclusiv pot fi premii în bani.” – potrivit comunicatului.

Participantii vor fi premiati dupa cum urmeaza:

a) primul participant al carui punctaj obtinut prin completarea quiz-ului este de 100% (adica obtine 100 de puncte din 100 de puncte), intr-una din zilele campaniei (25, 26 sau 27 aprilie 2024), este premiat, pe loc, cu suma in valoare de 400 RON. Se acordă un singur premiu în valoare de 400 RON/zi, in baza actului de identitate.

b) daca punctajul obtinut prin completarea quiz-ului este de 100% (adica obtine100 de puncte din 100 de puncte) si nu este primul care inregistreaza acest punctaj in ziua respectiva, participantul se califica la invartirea Rotii Dreptul La Banking aflata la locatie.

c) daca punctajul obtinut prin completarea quiz-ului este de 90% (adica obtin 90de puncte din 100 de puncte), participantul se califica la invartirea Rotii Dreptul La Banking aflata la locatie. Acesta poate castiga, pe loc, un premiu rezultat dupa invartirea Rotii.

Mai multe detalii cu privire la desfășurarea concursului și regulamentul complet pot fi consultate aici.

In comunicat se mai precizeaza ca scorul de alfabetizare financiară, calculat în baza cunoștințelor financiare și a comportamentului, nu mai poziționează România pe ultimul loc în clasament, ci pe locul trei la finele topului UE27 după Letonia și Portugalia, potrivit studiului Eurobarometru al Comisiei Europene.

„România face pași în direcția bună, în raport cu poziționarea în clasamentul european. Românii se situează cel mai bine în rândul statelor UE la comportamentul financiar, cu o pondere de 82% a celor care au răspuns corect, comparativ cu o medie europeană de 65%. Eforturile realizate în special în ultimul deceniu prin programele de educație financiară devin sesizabile la nivel național.” – apreciaza ARB.

___________

Campania #DreptulLaBanking și-a propus să premieze în diverse orașe cunoștințele românilor în materie de economisire, gestionarea banilor și evitarea fraudelor și a realizat mai multe concursuri în acest scop.    

#DreptulLaBanking a luat naștere în anul 2020 din dorința băncilor din România de a crește gradul de conștientizare și de educație financiară pentru persoanele de toate vârstele din zone rurale sau urbane, indiferent de situația economică, etnie sau religie. Principalele obiective ale campaniei vizează înțelegerea modului în care funcționează băncile, utilizarea adecvată a  produselor și serviciilor bancare și acumularea de noi cunoștințe din domeniul financiar bancar.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?