[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Peste jumătate dintre dispozitivele infectate cu programe malware care fură date aparțin companiilor. Ponderea a crescut cu o treime din 2020, spune Kaspersky.

24 aprilie 2024

Ponderea dispozitivelor corporative compromise cu malware care fură date a crescut cu o treime din 2020, potrivit Kaspersky Digital Footprint Intelligence. 21% dintre angajații ale căror dispozitive au fost infectate au executat în mod repetat malware-ul periculos.

Kaspersky Digital Footprint Intelligence a dezvăluit o tendință îngrijorătoare: dispozitivele deținute de companii se confruntă cu o amenințare tot mai mare din partea programelor de furt de informații. Potrivit datelor extrase din fișierele-jurnal care cuprind informații despre malware care fură date, disponibile pe dark web, ponderea utilizatorilor corporativi compromiși cu un astfel de malware a crescut cu 34 de puncte procentuale din 2020.

În 2023, experții au concluzionat că fiecare al doilea dispozitiv (53%) infectat cu malware de furt de acreditări a fost un dispozitiv de companie, pe baza datelor care indică faptul că cea mai mare pondere a infecțiilor cu programe de furt de informații a fost găsită în versiunea Windows 10 Enterprise. Diagrama de mai jos ilustrează distribuția infecțiilor între diferite ediții de Windows 10, din 2020 până în 2023.

După infectarea unui singur dispozitiv, infractorii cibernetici pot obține acces la toate conturile –
atât personale, cât și corporative. Conform statisticilor Kaspersky, un fișier-jurnal conține
acreditări cu un e-mail corporativ ca modalitate de autentificare la o medie de 1,85 aplicații web
corporative, inclusiv aplicații de e-mail web, sisteme de procesare a datelor clienților, portaluri
interne și multe altele.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?