[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Incredibil dar adevarat: companii romanesti de comert online au cerut Ministerului Economiei sa le protejeze de atacurile cibernetice in tarile in care s-au extins

22 mai 2015

Companii romanesti care detin platforme foarte importante de comert electronic si au reusit sa se dezvolte pe zona Asia, Europa de Vest si tarile vecine s-au adresat in urma cu doua luni Ministerului Economiei pentru a cere sprijin si protectie in conditiile in care platforma electronica a fost tinta unor atacuri cibernetice foarte puternice in aceste zone, a precizat joi Cerasela Pana, consilier al Ministrului Economiei, in cadrul unei conferinte pe teme de securitate cibernetica, potrivit hotnews.ro.

„Importanta rolului nostru am constientizat-o in momentul in care am avut o discutie cu agenti economici din zona de comert electronic. Reprezentantii unor companii importante din Romania care desfasoara activitati economice in mediul online s-au adresat ministerului econimiei ca si entitate care coordoneaza domeniul comertului exterior pentru a solicita sprijin si protectia activitatii lor in acele spatii. Concret, agentii economici ne-au expus o situatie care ne-a facut sa constientizam ca nu mai este de ajuns doar reteaua clasica de atasati comerciali si ambasade  si ca  va trebui sa ne implicam in politica de securitate cibernetica.”, a spus Alexandra Cerasela Pana, consilier al Ministrului Economiei , in cadrul Conferintei nationale de cybersecurity, organizate de ziarul Bursa si InterSeCo.

„Companii romanesti care au reusit sa cucereasca piete externe mari in domeniul de comert electronic se confrunta cu o mare problema. In momentul in care ajung sa acapareze un procent important din piata unei tari vecine sau europene devin tinta unor atacuri cibernetice foarte puternice. Chiar in momentul in care cresc vanzarile ajung sa fie atacati de pana la 200.000 de computere intr-o zi , blocandu-le platforma, vanzarile si compromitandu-le imaginea”, a mai precizat sursa citata.

Aceasta a spus ca nu are voie sa spuna numele acestor companii romanesti de comert online, insa a precizat ca „sunt companii care detin platforme foarte importante de ecommerce si au reusit sa se dezvolte pe zona Asia, Europa de Vest si tarile vecine si aveau probleme foarte mari cu atacurile cibernetice, platforma lor fiind grav afectata. La un moment dat vreo 2 zile a cazut si nu au putut interveni”.

Dintre marile platforme romanesti de ecommerce, doar vola.ro este prezenta in Asia, compania lansandu-se pe piata din Vietnam, cu www.avia.vn, in septembrie 2012. Departamentul de relatii publice al vola.ro a precizat pentru NOCASH ca nu este una dintre companiile vizate de declaratia reprezentantului Ministerului Economiei. „Agentia noastra din Vietnam nu a fost afectata de aceste probleme.”

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?