[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Dupa o investitie de 1.5M Euro, FintechOS prezinta platforma WOZ comunitatii de dezvoltatori si parteneri de implementare – platforma va fi lansata la Banking 4.0

17 octombrie 2018

FintechOS, companie specializată în accelerarea transformării digitale a instituţiilor financiare a prezentat în cadrul evenimentului WOZ. Tech Community Preview noua generaţie a platformei FintechOS, în care compania a investit 1.5 milioane de Euro. Lansat sub numele de cod WOZ ca un tribut adus co-fondatorului Apple Steve Wozniak, „FintechOS îşi propune să revoluţioneze modul prin care soluţiile financiare sunt proiectate şi dezvoltate. Astfel, WOZ pune accent pe uzabilitate şi interacţiune cu clienţii, ducând viteza de configurare şi experienţa de utilizare la un nivel net superior.”, potrivit comunicatului de presa.

În cadrul evenimentului, susţinut pe scena ARCUB în faţa a peste 100 de dezvoltatori şi parteneri de implementare, echipa FintechOS a demonstrat cum două procese, care în mod normal sunt digitalizate în zile sau chiar săptămâni de lucru, au fost configurate în timp real, în faţa audienţei, în mai puţin de 3 ore.

Prima demonstraţie a acoperit digitalizarea procesului de emitere a unei poliţe de asigurare medicală, de la definirea parametrilor şi criteriilor de risc necesari stabilirii preţului poliţei, a coeficienţilor de risc, trecând prin configurarea matricei de preţ, a grilei de riscuri acoperite, şi până la emiterea digitală a poliţei de asigurare.

A doua demonstraţie a adus în atenţie viteza de integrare prin OPEN API cu surse de date externe, folosindu-se două soluţii tot mai prezente în mediul financiar, Salesforce şi UiPath. În primul scenariu, audienţa a putut vedea usurinţa de configurare pentru integrarea cu Saleforce pentru a aduce datele clienţilor unui asigurator în FintechOS utilizând SSIS şi conectorul Salesforce Connection Manager.

În al doilea scenariu, prin integrarea cu UiPath, s-a demonstrat cum datele extrase din FintechOS pot alimenta automat un sistem de asigurări prin intermediul roboţilor de automatizare a proceselor (RPA).

Platforma FintechOS WOZ va fi lansată in cadrul conferintei internationale fintech – Banking 4.0, eveniment dedicat tehnologiilor emergente care vor schimba industria serviciilor financiare si de plati in urmatorii ani: biometrie, blockchain si inteligenta artificiala. La eveniment vor participa peste 30 de experti (vezi lista completa) din sapte tari, fiind asteptati in jur de 200 de specialisti din banci, IFN-uri, companii de leasing si asigurare, firme IT si din sectorul telecom, reprezentanti ai startup-urilor din segmentul fintech, ai marilor comercianti, dar si autoritati.

FintechOS este o companie de inalta tehnologie care isi propune sa digitalizeze institutiile financiar-bancare. Tehnologia FintechOS accelereaza procesele de inovatie si permite bancilor si asiguratorilor sa dezvolte extrem de rapid noi canale digitale de distributie, precum si noi produse financiare personalizate, accesibile si moderne. Cu un portofoliu de active gestionate de 5 Miliarde Euro de catre clienti ca ERSTE, Vienna Insurance Group, Orange Money, Scotiabank, Hyperion Group (Howden, RKH, Dual), TBI Bank, NN sau Idea Bank si operatiuni pe 3 continente, FintechOS se numara constant in topul celor mai importanti jucatori Fintech la nivel CEE.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?