[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Daca toate localitatile Romaniei ar fi adoptat modelul Primarei Sector3, 10% dintre contribuabili ar fi platit electronic taxele si impozitele locale

24 iunie 2015

La nivelul anului 2014, Directia Taxe si Impozite Locale a Sectorului 3 (DITL3) a incasat electronic taxe si impozite in valoare de 51,3 mil. RON. Aceasta suma a fost colectata de la 30.934 platitori unici, prin intermediul a 41.797 tranzactii de plati.

Aceste rezultate, care sunt cele mai bune la nivel national inregistrate de o institutie publica, i-au adus DITL3 premiul „CEA MAI BUNA COLECTARE ELECTRONICA A TAXELOR SI IMPOZITELOR”, acordat in cadrul Galei NOCASH.

Dupa trei ani de la lansarea serviciului, DITL sector 3 a ajuns la performanta ca 10% dintre contribuabili sa plateasca electronic online taxele si impozitele. In toata aceasta perioada, doar prin inermediul platformei ghiseul.ro, s-au efectuat peste 34.300 tranzactii in valoare de 8,2 mil.RON iar gradul de utilizare este intr-o crestere exponentiala in continuare. Din tabelul de mai jos se observa ca in primele cinci luni din acest an numarul si valoarea platilor sunt comparabile cu ce s-a inregistrat in toata perioada feb.2012 – decembrie 2014.

De asemenea, se constata cresterea valorii medii a unei tranzactii de plata ceea ce se poate interpreta si prin sporirea increderii in aceasta modalitate de plata.
tabel plati ghiseu DITL3

In dimineata zilei in care a fost publicata aceasta stire, contorul site-ului DITL3 arata ca numarul utilizatorilor inrolati (care au primit credentialele) a ajuns la 48.907, iar numarul utilizatorilor activati (care au efectuat plati sau si-au consultat soldul pe ghiseul.ro) se ridica la jumatate – 24.185, ceea ce este o rata de activare foarte buna.

Desi sunt 120 de localitati inregistrate in SNEP (Sistemul National Electronic de Plata a taxelor si impozitelor cu cardul pe internet), DITL3 inregistreaza o treime dintre cei 71.353 de utilizatori activi pe ghiseul.ro.

DITL3 a implementat posibilitatea achitarii online a taxelor si impozitelor datorate bugetului local sector 3, prin ghiseul.ro, incepand cu februarie 2012.
„Implementarea a fost un real succes, intrucat, la nivelul lunii aprilie 2013, institutia noastra se afla pe locul 1 la nivelul intregii tari in ceea ce priveste cuantumul sumelor incasate si numarul tranzactiilor efectuate online prin ghiseul.ro.”, potrivit site-ului DITL Sector3.
La acest succes au contribuit in egala masura Visa Romania si Banca Transilvania care, impreuna cu DITL Sector 3, au desfasurat campanii cu premii pentru promovarea si incurajarea platii online prin ridicarea credentialelor. Strategia DITL Sector 3 a fost simpla: indiferent cu ce treaba venea contribuabilul la primarie, prima intrebare – adresata la orice ghiseu – era daca si-a ridicat credentialele. User-ul si parola se eliberau pe loc, pe baza de buletin, dupa care contribuabilul era asistat in orice alta problema.

Ajunsa la a XIV-a editie, Gala NOCASH este cel mai important eveniment anual din industria platilor electronice. In acest an, organizarea evenimentului a fost posibila gratie sprijinului oferit de partenerii de traditie ai acestui eveniment: Asociatia de Plati Electronice din Romania (APERO), Transfond, Printec Group Romania, Lykos Romania si Provus Service Provider.

parteneri Gala NOCASH

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?