[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Ce comisioane mai practica bancile

22 iulie 2015

Cele mai mari zece banci locale percep in continuare comisioane mari care ajung chiar si pana la 18 lei pentru sumele incasate de clienti de la alte banci, in timp ce pentru simpla afisare pe ecranul bancomatului a soldului curent clientii platesc pana la 0,5 lei, potrivit informatiilor disponibile pe site-urile bancilor.

Astfel de comisioane, introduse in ultimii ani de bancheri in goana dupa venituri care sa compenseze in­ca­sarile mai mici din dobanzi, pot fi clasificate drept „bizare“. Activitatea slaba de creditare a erodat profiturile bancilor, ceea ce i-a determinat pe bancheri sa introduca comisioane care de multe ori nu sunt justificate, scrie ZF.


Bancile au ajuns sa taxeze si in­ca­sarile din conturi ale clientilor proprii, nu doar pe cele provenind de la clientii altor banci. Comisioanele percepute clientilor pentru incasarile intrabancare (platile initiate dintr-un cont deschis la aceeasi banca) pot ajunge chiar si la 8 lei in functie de valoarea viramentului.

tabel comisioane banci

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?