[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

V.me by Visa se va lansa si pe piata romaneasca in acest an – administratiile locale au intrat in top 10 categorii de comercianti online

4 februarie 2015

In urmatorii ani, Visa Europe va continua sa investeasca in noi tehnologii de plata intr-un ritm de 200 mil. Euro/anual. Aceasta se va vedea si in Romania unde, in a doua parte a acestui an, va fi lansat V.me by Visa, aplicatie de portofel digital care permite efectuarea de tranzactii e-commerce fara a mai fi nevoie de memorarea unei parole de catre posesorul de card.

„Pregatim lansarea V.me. Este un proces amplu pentru ca ne dorim sa atingem masa critica intr-un timp cat mai scurt. Suntem in negocieri cu integratorii, cu bancile dar si cu comerciantii. Trebuie sa avem incredere ca intr-o perioada scurta (n.r. undeva in sem.II 2015) butonul V.me by Visa va fi prezent la cat mai multi comercianti.”

Spre deosebire de alte piete, in Romania exista un mare avantaj dat de faptul ca magazinele online lucreaza doar cu cativa integratori. Iar pentru implementarea de noi aplicatii/tehnologii de plati, cum este și V.me by Visa, integratorii trebuie convinsi pentru ca ei au intr-adevar de lucru cu proceduri, teste si specificatii tehnice. Potrivit reprezentantilor Visa, din perspectiva strict tehnica a integrarii, „comerciantii nu fac nimic”.

„In alte piete este mult mai greu pentru ca sunt mult mai fragmentate. Daca vom convinge integratorii, V.me va fi usor de distribuit.”, apreciaza Catalin Cretu, director regional pentru Romania, Croatia si Slovenia al Visa Europe, cu ocazia prezentarii rezultatelor pe anul fiscal 2014, incheiat in luna septembrie.

Oficialul Visa considera ca V.me va imbunatati experienta de cumparare intrucat nu mai trebuie sa introduci parola (cum se intampla acum pe 3D Secure) de fiecare data cand posesorul cardului vrea sa efectueze o tranzactie. In plus, clientul isi poate preselecta in aplicatie unul sau mai mute carduri pe care doreste sa le utilizeze astfel incat nu va mai fi nevoie sa stea cu cardul in fata pentru a introduce datele de pe acesta.

Potrivit datelor Visa, comertul electronic pe cardurile Visa se ridica la 15-20% din volumele de plati inregistrate. De asemenea, un sfert dintre platile de comert electronic sunt la magazinele online din Romania restul fiind efectuat la magazinele online din strainatate.

Foarte interesant este ca administratiile locale isi fac usor dar sigur loc in clasamentul celor mai activi comercianti online. În urma campaniilor de activare a credentialelor pe ghiseu.ro, se observa cum creste in importanța o noua categorie de cheltuieli online: plata de amenzi, taxe si impozite locale. In cursul anului 2014, pe platforma ghiseul.ro s-au efectuat plati online cu cardul, catre administratiile locale, in valoare de 15 mil. RON.

„In 2014 am continuat acţiunile devenite deja traditionale pentru promovarea platilor cu cardul in sectorul public si suntem bucurosi sa spunem ca administratiile locale au intrat in top 10 cele mai importante categorii de comercianti online locali care accepta plata cu cardul.”, a declarat Catalin Cretu.

In aceste conditii nu ar fi deloc o surpriza ca www.ghiseul.ro sa se regaseasca inca de la inceput printre platformele online unde posesorii de card sa poata selecta pentru plata butonul V.me by Visa.

V.me by Visa este deja implementata la nivel comercial in Marea Britanie, Franta, Spania si Polonia. Proiecte pilot sunt in desfasurare in Germania, Italia, Norvegia si Suedia. În acest an, Visa Europe a anuntat ca aplicatia de portofel digital va fi lansata comercial in Republica Ceha, Grecia, Slovacia si Elvetia. La nivelul Europei, V.me by Visa este acceptat in peste 30.000 de magazine online.

Potrivit datelor Visa Europe, cheltuielile totale realizate pe cardurile emise de membrii Visa Europe, in anul fiscal incheiat in septembrie 2014, se situeaza la 2.000 mld. Euro. 14% din aceasta suma, respectiv 280 mld. Euro, este generata de comerul electronic, care a crescut în termeni anuali cu 17%.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?