[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Up Romania lanseaza primul card cultural pentru angajatii romani

24 aprilie 2019

Up România anunţă autorizarea de către Ministerul Finanţelor pentru emiterea tichetului şi cardului de cultură. Prin urmare, compania poate emite de astăzi tichete culturale pe suport de hârtie și carduri culturale pentru companiile şi angajatorii care vor dori să motiveze şi să recompenseze suplimentar angajaţii. Acordarea tichetelor culturale este reglementată de Legea 165/2018.

„Posibilitatea acordării de tichete culturale răspunde unei nevoi reale a companiilor care caută instrumente şi soluţii creative pentru recrutarea, motivarea şi retenţia pe termen lung a angajaţilor. Angajatorii au, începând de astăzi, un alt mijloc eficient pentru atragerea şi păstrarea de noi talente. Pentru industriile creative şi tech, unde lucrează persoane tinere, dinamice, consumatori alerţi de cultură şi evenimente culturale, disponibilitatea cardului cultural ar trebui să fie o veste bună”, a subliniat Elena Pap, director general Up România.


Up România va pune la dispoziţia utilizatorilor carduri și tichete Up Cultură. Valoarea minimă a unui tichet cultural este de 10 lei, iar valoarea maximă este de 50 de lei. Dacă sunt acordate lunar, valoarea acestora nu poate depăşi 150 de lei pentru un angajat.

În cazul în care cardurile sau tichetele culturale sunt acordate pentru un eveniment, valoarea maximă lunară nu poate depăşi 300 de lei. Tichetele culturale se încadrează în categoria cheltuielilor sociale și sunt deductibile la calculul impozitului de profit în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile angajaților.

La acordarea a 150 de Lei în tichete culturale, angajatorul are un avantaj fiscal de 86 de Lei per angajat, față de aceeași sumă acordată în bani.

„Tichetul cultural este un beneficiu cu câştig imediat pentru angajaţii interesaţi de socializare, expunere culturală şi divertisment, iar pentru angajatorii care îl vor acorda va aduce câştiguri pe termen lung. În plus, este o nouă cale pentru a creşte consumul de cultură şi produse culturale al angajaţilor români.”, a adăugat Elena Pap.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?