[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Un start-up romanesc a finantat facturi in sistem de factoring de 2,7 mil. euro, in 9 luni de activitate – urmeaza extinderea pe doua noi piete

8 ianuarie 2019

Instant Factoring, fintech-ul românesc activ pe piața locală din aprilie 2018, a încheiat anul cu un volum de peste 1.500 de finanțări acordate, la o valoare totală de 2,7 milioane Euro. Valoarea medie de finanțare a unei facturi a fost de 10.000 RON (aproximativ 2.100 Euro), dublu față de valoarea estimată la momentul lansării pe piață. Compania previzionează să atingă „breakeven-ul” operațional în prima jumătate a anului 2019.

„În numai 9 luni de activitate, Instant Factoring a reușit să-și popularizeze produsul de micro-finanțare online în rândul antreprenorilor români aflați în căutarea unor alternative viabile și eficiente la finanțarea clasică acordată de bănci sau instituțiile de factoring tradiționale. Cifrele realizate arată un apetit crescut al companiilor mici și microîntreprinderilor de a-și susține afacerea în momentele în care au nevoie de cash imediat, fără să-și îngreuneze activitatea zilnică prin documentații și procese birocratice.”, potrivit comunicatului companiei.

Companiile cele mai active în platforma de micro-factoring online au provenit din: consultanță fiscală și servicii dedicate afacerilor (contabilitate, audit, servicii de marketing publicitar), servicii de turism de afaceri, producători din alimentația publică și distribuitori de echipamente pentru spitale și instalații.

2019 este un an în care fintech-ul românesc își propune să treacă de la nivelul de startup la cel de afacere în creștere accelerată: „Ne propunem pentru 2019 să creștem cu 300% volumul de finanțări și să depășim 1.000 de clienți unici. Beneficiem deja de sprijinul unui fond de investiții extern și planificăm să atragem în continuare și alte investiții. O direcție strategică de dezvoltare în 2019 include diversificarea produselor financiare oferite, precum și intrarea pe noi piețe în regiunea Europei Centrale și de Est”, a declarat Cristian Ionescu, Președinte al Consiliului de Administrație și co-fondator Instant Factoring.

Instant Factoring își propune extinderea regională prin deschiderea de noi filiale în zona Europei Centrale și de Est, țintind pentru 2019 cel putin două țări: „Vom începe extinderea noastră regională cu Croația, deschizând un nou birou până în prima jumătate a anului și vom întări cu cel de-al doilea într-o altă țară din regiune în semestrul II. Ne propunem să devenim liderul regional în finanțarea micro-companiilor și a companiilor mici”, a completat Cristian Ionescu.

Instant Factoring facilitează dezvoltarea afacerilor mici furnizându-le soluții de finanțare, prin transformarea în lichidități a facturilor aflate în termenul de plată. Decizia de finanțare este luată într-un interval de 2 ore, grație tehnologiei avansate de care platforma dispune, iar în maximum 24 de ore clientul primește banii în cont. Întregul proces este automatizat și complet online, totul desfășurându-se cu rapiditate și transparență și fără solicitarea de acte suplimentare pentru sume de până la 50.000 RON. Per ansamblu, Instant Factoring finanțează online facturi cu valori individuale de până la 100.000 EUR.

Instant Factoring este prima companie fintech de micro-factoring online din România dedicată companiilor mici și microîntreprinderilor și membru al Asociației Europene de companii Fintech Innovate Finance cu sediul la Londra. Instant Factoring este un IFN înregistrat la Banca Națională a României.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?