[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

SUA inregistreaza cel mai rapid avans al creditelor pe card din 2007 – 18 mld. USD in numai trei luni

2 august 2016

Băncile americane şi-au sporit creditarea către consumatori prin intermediul cardurilor de credit şi prin descoperiri de cont în cel mai rapid ritm din anul 2007, generând temeri că acestea îşi asumă prea multe riscuri într-o economie în încetinire, scrie Financial Times.

Industria a acordat credite pe carduri de credit şi alte instrumente în valoare de aproximativ 18 miliarde de dolari în decurs de doar trei luni. Accelerarea creditării vine în contextul în care economiştii se aşteaptă ca alegerile din SUA să creeze suficientă nesiguranţă pentru a afecta creşterea economică în restul anului.

Rezultatele pe T2 recent publicate relevă faptul că, creditele acordate pe carduri de credit au înregistrat o creştere de 10% anual în cazul Wells Fargo, de 12% în cazul Citigroup şi de 16% în cel al US Bank. SunTrust, cu sediul în Atlanta, a avut cea mai agresivă creştere, de 26%.

La nivelul întregii industrii bancare americane, cardurile de credit şi alte credite înnoibile automat au înregistrat o rată anuală de creştere ajustată sezonier de 7,6% în T2, până la 685 miliarde de dolari, potrivit datelor băncii centrale americane.

Executivii spun că accelerarea acestui tip de creditare este justificată, consumatorii vizaţi fiind într-o situaţie financiară bună pe fondul creşterii preţurilor locuinţelor şi şomajului scăzut.

„Ne extindem portofoliul de creditare directă a consumatorilor într-un pas foarte rapid“, spune William Rogers, preşedinte şi CEO al SunTrust. „Acest lucru ne ajută să compensăm efectul presiunilor asupra marjelor noastre de profit“.

Segmentul cardurilor de credit rămâne printre cele mai profitabile din sectorul bancar. Băncile pot percepe dobânzi mai mari decât pentru alte tipuri de credit, iar rata neîndeplinirii obligaţiei de plată în rândul debitorilor este încă una scăzută. Totuşi, „în mediul actual este probabil o strategie sigură, însă după cum am văzut în cazul crizei rezidenţiale din 2007-2008, mediul se poate schimba rapid“, arată Nancy Bush, analist la NAB Research.

Sursa: zf.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?