[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Speakerii Future Banking 2018: bancheri care au trecut prin criza asiatica din ’97 si reprezentanti ai celor mai mari fintech-uri europene

25 aprilie 2018

Sub sloganul „banking-ul in era gratificarii imediate”, editia din acest an a Future Banking isi propune sa analizeze care sunt schimbarile pe care industria bancara le traverseaza intr-o era in care consumatorul isi doreste produsul sau serviciul instant, fara prea multe batai de cap si cat mai ieftin.

Aflate intre „ciocanul” reglementarilor si dorinta de a oferi solutii cat mai prietenoase clientilor, bancile isi schimba tot mai repede obiceiurile, pentru a reusi sa atraga in primul rand generatia de millennials, obisnuita sa vorbeasca doar in limbaj digital.

In acest context, te invitam la Future Banking, in 10 si 11 mai, pentru a intelege ce trebuie sa faca bancile pentru a tine pasul cu Fintech-urile, care sunt asteptarile generatiei millennials, dar si a IMM-urilor. Inscrierea la eveniment este GRATUITA in limita locurilor disponibile in sala de conferinta.

Un studiu Gemius despre ce isi doresc millennials de la banci, dar si o analiza in premiera realizata de BNR, despre comportamentul de indatorare si de rambursare a datoriilor de catre aceasta generatie, vor pune bazele unei analize profunde a interactiunii bancilor cu acest segment de clienti.

Cine sunt speakerii Future Banking: bancheri si oficiali din cele mai mari Fintech-uri europene
Prima zi va fi deschisa de speech-ul lui Vish Sowani, European Head of Fintech Engagement and Strategic Partnerships in cadrul Visa. Manager cu peste 30 de ani de experienta in industria financiara, Vish si-a inceput cariera in 1981, in cadrul Citigroup Hong Kong, unde a petrecut 16 ani, pentru ca ulterior sa ajute banca de investitii Jardine Fleming sa depaseasca criza asiatica din 1997.

In present, Vish urmareste cu atentie evolutiile sutelor de fintech-uri din Europa si sinergiile pe care acestea le creeaza cu bancile. Vino sa ii urmaresti discursul in debutul primei zile.
Alessio De Icco este unul dintre creatorii George, platforma de online banking a grupului Erste, care marcheaza cea mai rapida crestere din Europa. Ca Innovation Strategist, Alessio va prezenta in a doua zi a Future Banking (11 mai) care sunt provocarile dezvoltarii unei platforme digitale pentru mai multe tari si cum inteligenta artificiala, integrata in George, va schimba relatia clientului cu banca.

Dupa ce anul trecut seful Revolut a vorbit in premiera in Romania la conferinta Future Banking, in acest an bancile de tip challenger vor avea doi reprezentanti. Monzo si Monese, doua dintre cele mai importante banci mobile din Europa, cu sediul in Londra, vor discuta despre alternativa la banking-ul clasic si isi vor dezvalui planurile legate de extinderea in toata Europa.

Monzo, una dintre cele mai mari banci mobile din Europa, care se intituleaza chiar „banca viitorului” va fi reprezentata pe scena Future Banking, in ziua II – 11 mai, de Tristan Thomas, Head of Marketing & Community. Monzo a ajuns in doi ani de la lansare la 500.000 clienti, dar are un target mai mult decat ambitios: sa ajunga la un miliard de clienti in intreaga lume.
Marcus Exall, VP Partnership la Monese, a fost primul investitor in cunoscutul Fintech din Marea Britanie. Cu o experienta de peste 20 de ani in digital si marketing, Marcus va prezenta povestea Monese si va expune serviciile la care si romanii pot avea acces.

Mai putin cunoscut publicului larg, Fintech-ul Facebanx, o coproductie romano-britanica, creeaza cu programatori romani inovatii spectaculoase la nivel mondial. Vino la Future Banking sa afli de la Andrei Danila, fondator Facebanx, cum recunoasterea faciala si in general solutiile biometrice sunt viitorul in ceea ce priveste reducerea fraudelor in banking.
Mardi MacGregor, Associate Clifford Chance Londra, vine din cel mai important hub de Fintech al Europei si are expertiza in ceea ce priveste implementarea PSD2, cat si pe zona reglementarii cryptomonedelor. Mardi a lucrat cu banci precum Citi, Bank of China si Goldman Sachs pentru implementarea directivei PSD2, iar in zona Fintech a oferit consiliere pentru reglementarea celor mai mari “burse de cryptomonede”, Coinbase si Huobi.

Cine va sustine pozitia bancilor locale la Future Banking?
Pe de alta parte, bancile locale vor fi reprezentate de 3 dintre cele mai inovatoare banci din Romania: ING Bank, TBI Bank si Patria Bank.
Noul sef al ING Bank pe retail venit din Spania, Javier Montes Pita, isi face debutul la conferintele din Romania pentru a expune cele mai importante procese prin care va continua digitalizarea bancii.

Costas Tovil, senior vicepresident in cadrul TBI Bank, prima banca din Romania care a dezvoltat un flux de creditare 100% digital, inclusiv pentru non-clienti, va explica in cadrul unui panel de tip workshop care au fost provocarile identificarii clientilor prin mijloace video. Alaturi de Adrian Dinculescu, country manager in cadrul Namirial, Costas va prezenta avantajele creditarii online prin utilizarea certificatelor calificate, in baza directivei eIDAS.

Rodica Tuchila, directorul grupului de lucru pe digitalizare in cadrul ARB, va oferi perspectiva care tine de reglementarea proiectelor de creditare digitala.

Pe zona de IMM, Codrut Nicolau, director comercial in Patria Bank, si un speaker din partea EFSE (European Fund for SouthEast Europe) vor discuta despre solutii de finantare out of the box pentru IMM-uri, mai ales pentru cele aflate la inceput de drum, care nu gasesc multe usi deschise la bancile mari.

Accesati website-ul conferintei Future Banking pentru a urmari ce speakeri si-au mai confirmat prezenta. 

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?