[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Sistemul TPark a ajuns la peste 10.000 de tranzactii zilnice de plata parcare prin SMS

18 februarie 2015

Lansat in 2006, sistemul de plata a parcarii cu ajutorul telefonului mobil are astazi peste 3 mil. de plati de parcare procesate. Compania a ajuns la o medie zilnica de peste 10.000 de tranzactii. Implementat initial in Timisoara, sistemul Tpark este acum folosit in 13 orase din Romania (Arad, Bacau, Baia Mare, Bistrita, Brasov, Cluj-Napoca, Oradea, Pitesti, Satu Mare, Sighetu Marmatiei, Sighisoara, Timisoara si Turda), de peste 300.000 persoane.

Compania a dezvoltat aplicatia SMS Parking Romania pentru Android si iOS. Clientii selecteaza orasul si perioada dorita si aplicatia va trimite SMS-ul corespunzator pentru plata parcarii. „In cateva secunde vei primi un SMS de confirmare a platii. Daca plata nu este necesara in acel moment, aplicatia te va avertiza.”, potrivit companiei. Aplicatia este distribuita gratuit pentru plata parcarii prin SMS in orasele in care sistemul Tpark a fost implementat si poate fi gasita pe App Store.

PICONET este o companie romaneasca fondata in anul 2003 specializata in solutii de administrare a parcariilor. Sistemul TPark® de administrare a parcarilor si de plata cu ajutorul telefonului mobil este oferit ca SoftwareAsAService (SaaS) din cloud. Sistemul de plata a parcarii prin SMS este disponibil în retelele Vodafone, Orange si Telekom.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?