[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Revolut lansează tranzacționarea de ETF-uri pentru clienții din Spațiul Economic European. Compania va aplica o taxă variabilă pentru fiecare tranzacție de 0,25 % (min. 1 euro) si o taxă de custodie de 0,12 % anual din valoarea de piață a activelor utilizatorilor, percepută lunar.

11 mai 2023


Clienții Revolut din Spațiul Economic European (EEA) vor putea investi în peste 100 de fonduri tranzacționate la bursă (ETF), începând de la 1 euro. ETF-urile oferă expunere la un portofoliu diversificat de active, de la acțiuni ale unor companii la obligațiuni. Ca și în cazul tranzacționării de acțiuni de pe bursele americane, ETF-urile vor putea fi tranzacționate gratuit, în anumite limite.

Revolut, aplicația financiară cu peste 29 de milioane de clienți la nivel global, a anunțat azi introducerea ETF-urilor (fonduri deschise de investiții, tranzacționate la bursă) pentru clienții europeni ai entității Revolut Securities Europe UAB, care vor putea investi sume începând de la 1 euro în peste 100 de fonduri. Noua ofertă investițională a fost dezvoltată în colaborare cu Upvest, un fintech specializat în investiții bazate pe infrastructură API, cu capacitate mare de scalare.


ETF-urile le oferă clienților o modalitate simplă și flexibilă de a-și diversifica expunerea la instrumente de investiții. Aceste fonduri investesc într-o gamă largă de valori mobiliare – cum ar fi acțiuni sau obligațiuni – și îi ajută pe clienți să economisească timp și să scadă costurile generate de investițiile realizate în fiecare titlu individual.

„ETF-urile sunt o soluție atractivă pentru clienții care doresc să investească pe termen lung și nu vor să se angajeze personal prea mult în activitatea de tranzacționare.” – potrivit comunicatului.

Oferta Revolut Securities Europe UAB pentru fonduri tranzacționate la bursă se orientează mai ales către industriile inovatoare – inteligență artificială, securitate cibernetică, big data, utilizări ale hidrogenului, dar și către alte industrii, precum jocurile video, vehiculele electrice, energia curată, cloud computing-ul, tehnologii inovatoare, biotehnologii, servicii medicale, energie, turism și petrecerea timpului liber.

Oferta de ETF acoperă majoritatea fondurilor importante, inclusiv S&P 500, NASDAQ, DAX și FTSE. Utilizatorii își vor putea diversifica portofoliile investind în ETF-uri care acoperă nu numai acțiuni, ci și obligațiuni și mărfuri.

Suma minimă de investiție pentru ETF-uri este de doar 1 euro. Din secțiunea „Acțiuni” din hub-ul Revolut, clienții vor putea muta banii pe care doresc să-i investească în ETF-uri. Utilizatorii pot verifica performanța ETF-urilor lor în timp real cu ajutorul listelor de urmărire live, diagramelor de tranzacționare și al știrilor despre piață – toate în cadrul aplicației Revolut.

În funcție de planul deținut, clienții pot efectua o tranzacție gratuită (Standard), 3 tranzacții gratuite (Plus), 5 tranzacții gratuite (Premium) sau 10 tranzacții gratuite (Metal) pe lună. Odată ce limita de gratuitate este depășită, se va aplica o taxă variabilă pentru fiecare tranzacție de 0,25 % (min. 1 euro). Revolut aplică, de asemenea, o taxă de custodie de 0,12 % anual din valoarea de piață a activelor utilizatorilor, percepută lunar.
Revolut intenționează să adauge în oferta sa acțiuni listate pe burse europene și alte produse de tranzacționare. Acestea vor fi dezvoltate tot în cooperare cu Upvest, în lunile următoare.

Rolandas Juteika, Head of Wealth and Trading (SEE) a declarat: „Scopul nostru este să ne extindem și mai mult oferta în domeniul investițiilor și al tranzacționării de valori mobiliare. Lansarea ETF-urilor vine după ce am făcut operaționalizarea entității de tranzacționare Revolut Securities Europe UAB și am extins accesul clienților din SEE la acțiuni listate pe bursele americane. În curând, vom lansa alte produse de investiții – inclusiv acțiuni listate pe piețele europene, fonduri mutuale, obligațiuni, servicii de consultanță robotizată și o platformă de tranzacționare mai sofisticată pentru comercianții experimentați.
Când ne-am uitat la posibili parteneri care să ofere acces la ETF-uri, acțiuni listate europene și alte produse de tranzacționare, Upvest s-a dovedit a fi alegerea potrivită. Ei au venit cu infrastructura care ne-a permis să le oferim ETF-uri clienților noștri într-un timp scurt.

Martin Kassing, CEO și co-fondator al Upvest, a adăugat: „Datorită investițiilor pe baza infrastructurii API, este tot mai ușor să le oferim clienților europeni acces la produse de investiții care sunt potrivite profilului lor de investitor.

___________

Upvest este un fintech fondat în 2017 de Martin Kassing, pentru a oferi infrastructură către companii care doresc să pună la dispoziția clienților orice tip de produs de investiții prin Investment-API. Sistemul core banking nativ în cloud le oferă clienților un avantaj în scalabilitate, modularitate și costuri. Misiunea Upvest este de a face investiția la fel de ușoară ca și cheltuirea banilor, permițând consumatorilor de pretutindeni să își gestioneze cât mai bine propria avere. Compania are în prezent peste 100 de angajați în toată Europa și sediul central este situat în Berlin. Cu peste 50 de milioane de dolari strânși de VC-uri de top precum Bessemer Venture Partners, Earlybird, HV Capital, Notion Capital și ABN AMRO Ventures, Upvest este unul dintre furnizorii de infrastructură de neo-investiții din Europa cu nivel ridicat de finanțare.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?