[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

PwC Romania: „regulile jocului se schimba din punct de vedere fiscal peste tot la nivel global- Romania nu poate face exceptie”

20 ianuarie 2015

Ca urmare a transformarilor legislatiei fiscale internationale, cu accent pe cresterea transparentei si a schimbului de informatii intre state la nivel global, regulile fiscale se vor schimba si in Romania in urmatorii 5 ani.

„Vedem in ultima vreme un efort concertat la nivel international, in interiorul mai multor organizatii sau grupuri internationale, de la OECD, la G8 si pana la Uniunea Europeana, pentru rescrierea regulilor fiscale internationale, pentru a diminua pe cat posibil practica evitarii platii taxelor, atat de catre companii, cat si de catre persoanele fizice. Urmarea acestor eforturi va fi un accent sporit pe determinarea motivelor si substantelor tranzactiilor, indeosebi intre partile afiliate”, a declarat Mihaela Mitroi, Liderul Departamentului de Consultanta Fiscala si Juridica, PwC Romania.

„Peste 80 de state din intreaga lume au semnat Conventia privind asistenta administrativa reciproca in materie fiscala care vizeaza toate tipurile de impozite (pe venit, profit, avere etc.) si care permite schimbul de informatii spontan si la cerere, precum si colaborarea in desfasurarea inspectiilor fiscale internationale. Dintre acestea, 52 de state, printre care si Romania, au aderat deja la acordul pentru schimbul automat de informatii financiare. Acest acord va permite Romaniei sa faca schimb automat de informatii financiare la nivelul standardului OECD intre tari si jurisdictii in scopul identificarii persoanelor fizice care eludeaza fiscul prin transferul banilor in strainatate. Prin urmare, regulile jocului se schimba din punct de vedere fiscal peste tot la nivel global. Romania nu poate face exceptie, iar contribuabilii din Romania trebuie sa înceapa sa se pregateasca din vreme pentru aceste schimbari”, a aratat Mihaela Mitroi.

„Intr-o economie globalizata si aflata in profunda transformare, preturile de transfer joaca un rol important in alocarea profiturilor intre companii afiliate. La ora actuala preturile de transfer se pozitioneaza ca fiind o continuare a planificarii fiscale, cu scopul de a minimiza sau chiar evita riscul litigiilor fiscale.”, a fost una dintre concluziile conferintei anuale de taxe a PwC Romania care a avut loc in Bucuresti.

Taguri:

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?