[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Peste 60% dintre utilizatorii romani de internet prefera sa achizitioneze produsele online (studiu)

22 septembrie 2017

Suma cheltuită de către români pe cumpărăturile online s-a ridicat, în 2017, la valoarea de 2,5 miliarde de euro, prețul mediu al unei tranzacții fiind de circa 60 de euro, relevă o analiză de piață publicată, joi, de către o agenție specializată în marketing online.

Rezultatele studiului citat de Agerpres releva ca, în acest an, 61% dintre utilizatorii români de Internet preferă să-și achiziționeze produse online, în timp ce 34% merge încă în magazinele offline pentru cumpărături.

În acest context, telefonul inteligent a ajuns din urmă desktop-ul atunci când vine vorba despre opțiunea de cumpărare cu un procent de preferabilitate de 27%.

„De pe mobil sau de pe laptop, românii nu au stat pe loc. În 2017, ei au făcut cumpărături online și au plătit din ce în ce mai des cu cardul. Mai exact sume care au atins un miliard de euro. Spre ce produse își îndreaptă ei atenția? Ei bine, principalele categorii de produs au fost din zona IT&C și Fashion, însă nici segmentul Home & Deco nu stă deloc rău. Acesta se află în topul cumpărăturilor românilor, cu o medie de cheltuială de 474 de lei. În 2017, valoarea medie a unei tranzacții a fost de aproximativ 60 de euro”, se precizează în concluziile studiului citat.

De asemenea, 35% dintre cumpărătorii romani au aflat prima dată de produsul de care au fost interesați din mediul online, iar 34% au aflat de la televizor.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?