[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Paypoint Romania a procesat aproape 28 mil. de tranzactii in trimestrul al doilea

27 iulie 2018

Operatorul britanic de plăți în numerar și încărcare electronică prin puncte de retail PayPoint a procesat 27,8 milioane de tranzacții pe piața românescă în primul trimestru al anului fiscal, încheiat la 30 iunie, în urcare cu aproximativ 44% față de perioada similară a anului trecut, potrivit profit.ro.

La sfarsitul lunii mai, compania și-a anunțat intrarea pe segmentul plăților pentru cheltuielile de întreținere, printr-un parteneriat cu XiSoft, dezvoltatorul platformei de administrare de imobile de locuințe BlocManagerNET.

Pe lângă plata întreținerii, prin intermediul terminalelor PayPoint mai pot fi plătite și alte facturi de utilități (gaz, apă, electricitate etc), contravaloarea rovinietei, servicii de securitate, bilete de avion, facturile emise de operatorii de telefonie, internet și cablu sau ratele, se poate realiza încărcarea electronică a cartelelor telefonice și se pot efectua transferuri de bani interne și internaționale.

Rețeaua de terminale din România a scăzut cu aproximativ 700 de unități în trimestrul încheiat la 30 iunie, la 19.802 terminale, de la 20.514 terminale la sfârșitul lunii martie.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?