[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Orange Money se pregateste pentru lansarea din acest an si mai face o infuzie de 10,7 mil. lei la capitalul firmei

21 iulie 2016

Acționarii Orange Money au hotărât, în luna iunie, majorarea capitalului social al companiei cu 10,68 milioane de lei, la 19,46 milioane de lei, prin emiterea unui număr de 1,068 milioane de acțiuni cu o valoare nominală de 10 lei/titlu. Ultima infuzie de capital a avut loc în septembrie 2015 și s-a ridicat la 6,73 milioane de lei. În urma acestei operațiuni, capitalul social al companiei a atins 8,78 milioane de lei.

Acționarii Orange Money sunt Orange Romania – 99,99% și Jean François Fallacher (fostul director general al operatorului de telefonie mobile) – 0,01%.

În prima parte a lunii martie, reprezentanții Orange România au declarat pentru Profit.ro că lansarea comercială a serviciului de plată de pe telefonul mobil al Orange Money va avea loc în acest an. Operatorul de telefonie mobilă și-a completat obiectul secundar de activitate cu “Alte intermedieri financiare (activități legate de distribuirea și răscumpărarea de monedă electronică)”, conform unei hotărâri a acționarilor din 19 februarie.

“Această modificare are legătură cu serviciul Orange Money, ce va fi lansat în cursul acestui an și va fi distribuit prin intermediul rețelei de magazine Orange Romania”, au declarat reprezentanții operatorului.

Anunțată pentru 2015, lansarea Orange Money a fost amânată pentru acest an, conform informațiilor publicate în exclusivitate de Profit.ro în septembrie 2015. Prin Orange Money, clienții vor putea să plătească facturi sau să trimită bani altor utilizatori dintr-un cont care va fi asociat numărului de telefon. Firma va încasa un comision la fiecare transfer sau retragere a unei sume de bani.

Serviciul Orange Money este deja disponibil în mai multe piețe emergente.

Orange este lider pe piața de telefonie mobilă din România, cu 10,01 milioane de clienți și venituri de 947 milioane de euro la 31 decembrie 2015.

Al doilea mare jucător pe piața telefoniei mobile, Vodafone România, a lansat în primăvara anului 2014 serviciul de plată de pe mobil M-Pesa.

Sursa: www.profit.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?