[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Orange Business Review: Atacurile de tip DDoS si ransomware asupra companiilor si institutiilor publice din Romania in crestere cu 20%, fata de anul trecut.

11 noiembrie 2022

Atacurile cibernetice de tip Distributed Denial-of-Service (DDoS) asupra companiilor private şi instituţiilor publice au înregistrat o creştere de 21%, în acest an comparativ cu datele din 2021, iar cele ransomware au urcat cu 18%, reiese dintr-un raport realizat de către experţii Orange Business Services.

Multe dintre aceste atacuri fiind declanşate de tulburările geopolitice din regiune. Astfel, cele mai afectate sectoare au fost zona de sănătate şi domeniul farmaceutic (32%), sectorul guvernamental şi cel al serviciilor publice (23%), industria de energie (22%), retail (16%) şi transport (7%).

Bucureşti a fost cel mai afectat, cu aproape jumătate din ţinta tuturor atacurilor, respectiv 48%, urmat de Banat și Moldova. În topul celor mai vizate orașe din ultimele 12 luni capitala este pe primul loc, cu o medie de 970.000 de atacuri prevenite, Timișoara ocupă locul doi, în medie cu 260.000 de atacuri blocate lunar, iar Iași se află pe locul trei, cu aproape 170.000 de amenințări detectate și blocate în fiecare lună.

În ceea ce privește atacurile preferate ale hackerilor, pentru al doilea an la rând ransomware este principalul tip de atac depistat și blocat de soluția Business Internet Security, reprezentând 35% din total, urmat de DDoS, cu o pondere de 25% din total, și phishing, cu 21%.

__________

Raportul Business Internet Security face parte dintr-un ecosistem dezvoltat de Orange Business Services pentru companii mari și mijlocii, care are ca scop creșterea nivelului de conștientizare privind securitatea cibernetică. Astfel, prin serviciul Business Internet Security (BIS), un sistem complet de securizare a conexiunilor de internet, sunt identificate și blocate lunar peste 9 milioane de amenințări în infrastructura de securitate a clienților business Orange. Orange Business Services adună date anonime și relevante de la companii din industrii diverse, precum servicii publice, retail, transport și energie. Datele obținute sunt apoi procesate prin InfraAI, platforma de Big-Data Security Analytics dezvoltată in-house la Orange Business Services, pentru a corela și îmbogăți informațiile de business intelligence oferite clienților.

Raportul Orange Business Internet Security 2022 poate fi descărcat de aici: 

https://www.orange.ro/business/securitate-cibernetica/business-internet-security

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?