[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Orange a infiintat o firma care are printre activitati emiterea de carduri, operatiuni de plata cu moneda electronica si remiterea de bani

13 martie 2015

Orange, liderul pietei locale de tele­fo­nie mobila, a infiintat la finele anului trecut o noua companie – denumita Orange Mo­ney S.R.L., al carei principal obiect de acti­vita­te este cel al serviciilor de interme­diere finan­ciara, conform datelor din Monitorul Oficial.

Activitatile care vor fi derulate de companie sunt „emiterea de moneda electronica; servicii care permit depunerea de numerar intr-un cont de  plati; servicii  care  permit retrageri  de  numerar  dintr-un  cont  de  plati; operatiuni de plata cu mone­da electronica in cazul in care fondu­rile nu sunt acoperite printr-o linie de cre­dit; emiterea instrumentelor de plata şi re­mite­rea de bani“, conform sursei mentionate.

Intrarea Orange pe acest segment de business a fost anuntata inca din luna martie a anului trecut, cand Jean François Fallacher, directorul executiv al operatorului, declara pentru ZF: „Sunt multe banci in Romania, dar daca ne uitam la consumul de servicii bancare, credem ca exista cu adevarat spatiu pe piata sa aducem Orange Money, un serviciu prin care putem facilita doua lucruri: transferul unor sume mici şi medii de bani şi plata facturilor“. Interesant este ca acel interviu era acordat cu numai o saptamana înainte de lansarea MPesa de catre Vodafone – serviciu care permite exact acelasi lucru.

Contactati de ZF, reprezentantii Orange au confirmat ca noua companie va gestiona servicii de transfer de bani şi de plati a diferite facturi şi servicii. “Am creat compania Orange Money SRL cu scopul de a oferi clientilor noştri modalitati la indemana pentru plata rapida a diverselor facturi şi servicii sau pentru a efectua transfer de bani”, au spus pentru ZF reprezentantii Orange.

Inca din martie 2014, oficialul Orange a precizat ca serviciul Orange Money va permite transferul unor sume intre circa 10 şi 300 de lei, iar clientii vor putea depune sau retrage bani in magazinele Orange şi ale unor parteneri. Orange va incasa un comision la fiecare transfer sau retragere a unei sume de bani.
„Sa fie clar, nu vrem sa devenim o banca, nu vom concura cu bancile, ci doar vom oferi un serviciu care va fi foarte la indemana pentru clienti“, spunea CEO-ul Orange, in urma cu un an.

Conform datelor din Monitorul Oficial actionarii companiei sunt Orange Romania – 99,999375% şi Jean François Fallacher – 0,000625%. Administratorii companiei sunt, pentru o perioada de patru ani, care incepe din data de 27 noiembrie 2014: Laurent Jacques Paillassot, Diego  Martinez  Lopez, Julien Ducarroz şi Luiza  Muller.

Initial, se astepta ca serviciul Orange Money sa fie lansat in toamna anului trecut. Nu stim ce anume a determinat amanarea lansarii acestui serviciu (care permite clientilor plata de facturi sau trimiterea de bani – in parteneriat cu o banca – dintr-un cont care va fi asociat numarului de telefon), dar poate avea legatura cu concurenta. Pentru a-si imbunatati oferta/facilitatile oferite de noul serviciu, este posibil ca cei de la Orange sa fi asteptat reactia pietei si rezultatele in urma introducerii Mpesa, un serviciu similar de plati cu mobilul lansat de Vodafone pe piata romaneasca in martie anul trecut.

Serviciul Orange Money este deja lansat de grupul francez in mai multe piete emergente africane. La nivelul Europei, oferta se servicii de plati cu mobilul a gigantului operator telecom este serviciul Orange Cash – o aplicatie mobile wallet de tip Visa prepaid pe telefon. Serviciul a fost lansat comercial in februarie 2014, in Caen si Strasbourg, orasele cu cea mai mare utilizare a platilor contactless in Franta.

Mai multe detalii in materialul video de mai jos:

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?