[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

O noua banca locala de top scoate din oferta sa produse emise sub licenta Mastercard

9 octombrie 2020

Dupa ING Bank Romania, care a renuntat la parteneriatul cu Mastercard inca din 2016, acum Unicredit Bank Romania anunta ca va renunta la unul dintre produsele de card emise sub licenta Mastercard. Banca si-a informat deja clientii ca va scoate din oferta de produse cardul de debit Mastercard Standard.

Concret, incepand cu 30.10.2020, cardul de debit Mastercard Standard Unicredit, atasat contului curent deschis la Unicredit Bank Romania, nu va mai face parte din oferta curenta a bancii.


In portofoliul de produse al bancii, pe carduri de debit, Unicredit va pastra – cel putin deocamdata – Mastercard Young (produs dedicat tinerilor cu varsta intre 6 si 18 ani) si Mastercard Platinum.

Am intrebat Unicredit care au fost considerentele pentru care au renuntat la acest produs si daca intentioneaza sa renunte si la alte produse emise sub licenta Mastercard. Pana la publicarea acestei stiri, banca nu a raspuns solicitarii noastre.

In august 2016, ING a devenit prima banca din Romania care renunta la parteneriatul cu Mastercard, eliminand din portofoliu atat cardurile emise persoanelor fizice cat si cardurile de business.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?