[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Intesa Sanpaolo Bank ridica o restrictie de utilizare a cardurilor in strainatate, la pompele automate de benzina, impusa acum trei ani

18 august 2017

Posesorii cardurilor de debit emise de către Intesa Sanpaolo Bank pot, începând cu luna august, să efectueze tranzacții la comercianții de tip pompe automate de benzină, în toate țările în care sunt instalate astfel de stații neasistate de personal.

„Această facilitate devine funcțională după ce banca a îmbunătățit sistemul de autorizare a tranzacțiilor, în conformitate cu noile standarde de securitate ale operatorului de plată Visa.”, potrivit comunicatului de presa.

Restrictia era in vigoare inca din 1 august 2014 (!!!).

Intr-o postare anterioara pe site-ul bancii se preciza urmatoarele: „Sistemul performant de detectare a fraudelor, de care dispunem, raportează activitățile neobișnuite, desfășurate în mediul real prin cardurile Intesa Sanpaolo Bank și ne permite blocarea acestora anterior efectuarii respectivelor tranzacții. Astfel, începand cu data de 01.08.2014 toate tranzacțiile efectuate în mediul real (la bancomat și POS – tranzacții la comercianți) prin cardurile dumnevoastră de debit și/sau de credit vor fi blocate în țările din lista atasată” (vezi captura pagina Intesa).

pagina Intesa

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?