[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Proiectul Gypsycoin – „prima moneda universala a romilor de pretutindeni”

16 august 2021

Daniel Cioabă, autointitulat rege internațional al romilor, anunță dezvoltarea unui nou proiect de criptomonedă, de aceasta data la nivel global: Gypsycoin.  Cioabă a mai avut o tentativă în 2014. Atunci criptomoneda a fost denumită „LOV” de la „lovele”, iar valoarea acesteia fusese stabilită la un euro. De aceasta data tinta este ca un Gypsycoin sa valoreze un dolar american.

Lansata pe 31 iulie a.c., cu 1.000.de detinatori, capitalizarea de piata a GypsyCoin este in acest moment de peste 2 mil. USD. In prezent, moneda virtuala are 1.534 de detinatori (adrese). Obiectivul este de a atrage 25.000 de detinatori insa in white paper-ul de pe gypsycoin.finance nu se precizeaza in ce interval de timp,

Proiectul GYPSYCOIN este o premieră în iniţiativa coeziunii comunităţilor de romi la nivel global. Acest proiect reprezintă „prima monedă universală a romilor de pretutindeni,” potrivit comunicatului Congresului Mondial al Uniunii Internaţionale a Romilor, preluat de Mediafax.

In comunicat se precizeaza ca GYPSYCOIN are mai multe întrebuinţări. Acestea sunt: finanţare acte de caritate, monedă de schimb pentru comunitate, finanţare de proiecte educaţionale, investiţii financiare pe termen lung şi plăţi.

Acest proiect este unul deschis, iar moneda GYPSYCOIN va putea dispune de utilizări adiţionale, în funcţie de evoluţia şi parteneriatele proiectului.

„Caracterul comunitar al acestui token este redat de distribuţia de pe piaţă. Din acest punct de vedere, GYPSYCOIN se potriveşte cu dinamica actualei pieţe cripto. Aşadar, 90% din monede au fost arse (scoase din uz), rămânând 10% pentru a circula pe piaţă,” se arata in comunicat.

GYPSYCOIN se bazează pe potenţialul ascuns al unităţii unei comunităţi distribuite pe tot globul. Prin urmare, „GYPSYCOIN beneficiază de un mare potenţial de utilizatori la nivel global. În acelaşi timp, se ţine cont de faptul că comunităţile de romi sunt în strânsă legătură unele cu celelalte (…) Diseminarea acestui proiect se va realiza în mod organic,” se mai precizeaza in comunicat.

Proiectul beneficiază de sprijinul International Romani Union.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?