[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Filbo, platforma fintech de micro-creditare online a micilor antreprenori, încheie o nouă emisiune de obligațiuni în valoare de 10 mil. lei

28 ianuarie 2022


Platforma fintech Filbo, dedicata micilor antreprenori, a închis în data de 27 ianuarie 2022, anticipat, emisiunea și oferta de obligațiuni în valoare nominală totală de 10 milioane de LEI, prin suprasubscriere față de ținta inițială de 7 milioane de LEI. La acest plasament au participat 12 investitori profesionali, 6 persoane fizice și 6 persoane juridice.

Fondurile obținute vor ajuta la finanțarea activității de creditare, având perspectivele în continuare ale unei creșteri rapide, față de piață, mai ales prin recentele soluții digitale inovative de creditare lansate pentru micii antreprenori,” spune Florian Teleaba, Deputy CEO Filbo.


„Succesul ofertei de obligațiuni OMRO confirmă, din nou, suportul pe care investitorii sunt interesați să îl ofere sectorului de microcreditare a micilor antreprenori,” spune Virgil Zahan, CEO Goldring.

Platforma Filbo.ro a fost lansata in 2020 pentru a oferi un acces complet online la finanțare pentru micro-intreprinderi și antreprenori individuali, intr-un mod mai rapid si mai flexibil in comparatie cu oferta altor banci sau IFN-uri.

In ultimul trimestru al anului 2021 compania a lansat două inovații pe piața din România de creditare, pentru persoane juridice:
. Prima soluție de tip „embedded finance” pentru companiile din România, impreuna cu Easybill, prin care un micro-antreprenor poate accesa creditul online Filbo direct din pagina partenerului
. Prima soluție de tip „Buy-Now-Pay-Later” pentru companiile din România, cu www.oceano.ro, prin care un mic antreprenor poate cumpăra produse din marketplace plătind direct cu creditul Filbo.

___________

OMRO, compania care detine brandul si platforma digitala Filbo, este o instituție financiară nebancară prezentă pe piață încă din anul 1994, fiind una din primele instituții de micro-creditare din România și între membrii fondatori ai European Microfinance Network, si care adreseaza companii micro si mici indiferent de forma organizare (SRL, PFA, II, IF,PAI) atat prin canale de distributie clasice, cat si digitale.


Prin intermediul filbo.ro, micii antreprenori pot accesa un credit de până la 45.000 RON, complet online, iar cei care necesită sume mai mari primesc și un consilier care le oferă consultanță și îi ghidează prin procesul de aplicare. Platforma Filbo oferă o experiență 100% digitală, de la încărcarea digitală a documentelor, identificarea online, până la semnarea electronică a contractului, cu un timp de aplicare de 10 minute si un timp mediu de aprobare de aproximativ 8 ore in ultimele 30 de zile.

Filbo nu necesită garanții mobiliare sau imobiliare din partea antreprenorilor și nici furnizarea de bilete la ordin, întrucât compania beneficiază de programul de garanții europene EaSI, oferit de către Fondul European de Investiții. Pe langa Fondul European de Investiții (EIF), compania mai colaboreaza si cu alte institutii internationale de renume precum Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) sau fondul de investiții Helenos cu concentrare pe incluziunea financiară a microîntreprinderilor.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?