[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

ecommerce in Romania. Una calda: ponderea comertului electronic in totalul vânzărilor din retail a ajuns la 10%. Alta rece: peste 60% dintre comenzi încă se plătesc la livrare şi nu online.

25 octombrie 2021

Piaţa de fashion online din România s-a situat anul trecut la 800 de milioane de euro, într-un tablou în care întreaga piaţă de comerţ online a ajuns la 5,6 miliarde de euro, conform estimărilor GPeC şi ARMO. În 2021, segmentul de fashion online ar putea atinge borna de 1 miliard de euro, potrivit ZF.

Ponderea comertului electronic in totalul vânzărilor din retail a ajuns la 10% in Romania, in vreme ce acelasi indicator este de 15% in Polonia si de peste 30% in Marea Britanie.


Circa 40% dintre cei care cumpără online sunt din Bucureşti şi 60% din total cumpărături online sunt în marile oraşe.

O particularitate a pietei o reprezintă plata ramburs, ceva specific României şi Bulgariei. În România peste 60% din plăţi sunt ramburs, in timp ce in tari precum Cehia sau Polonia peste 70% din comenzi sunt plătite online cu cardul.

O alta particularitate specifica pietei romanesti este ca „avem mulţi clienţi care cumpără direct de pe device-uri mobile,“, a declarat Raluca Radu, country manager ANSWEAR România – o afacere care a înregistrat vânzări de 30 milioane euro in 2020 pe plan local (+36% fata de 2019).

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?