[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Doclandia: consultatii medicale securizate pe internet, non-stop, cu plata online

4 octombrie 2017

Medicii fara cabinete proprii isi pot monetiza relatia cu abonatii de la distanta. La randul lor, abonatii pot avea acces securizat la un medic de oriunde, folosind orice terminal conectat la internet, oricand.

Începând cu luna octombrie, românii din ţară şi din străinătate au acces nelimitat la informaţii avizate din partea a peste 50 de medici parteneri Doclandia, „prima soluție dezvoltată exclusiv online care oferă sfaturi competente de la distanță persoanelor care caută o opinie avizată pentru probleme de sănătate comune”, potrivit comunicatului de presa.

Potrivit fondatorilor proiectului, familia Tiboc – care controleaza si business-ul Quickmobile, conceptul răspunde unei nevoi reale identificate în rândul românilor din țară, dar și al celor din Diaspora, de a se consulta în timp real cu un medic pe probleme ce nu pot fi tratate imediat printr-o vizită la cabinet sau la spital.

„Vrem să-i convingem pe români că diagnosticarea pe cont propriu, prin căutari pe Internet, produce, de cele mai multe ori, doar un stres în plus. De aici a apărut ideea Doclandia, o platformă online, securizată, care aduce informaţii de la surse sigure, medicale către cei care au nevoie de răspunsuri”, declară Matei Țiboc, Fondator Doclandia.

Utilizatorii care doresc să beneficieze de sfaturile medicilor colaboratori ai platformei online, vor trebui să achite, cu cardul sau prin sms, o taxă de 10 euro, ce reprezintă contravaloarea unui abonament lunar. Un abonament anual costa 100 euro, daca suma este platita in avans.

În urma solicitării, utilizatorului îi este alocat automat un medic. În plus, utilizatorii își pot încărca în cont diverse documente medicale, precum analize, electrocardiograme etc., în vederea unei consilieri optime. În prezent, platforma colaborează cu 50 de doctori din ţară, număr ce urmează să crească în linie cu rata de utilizare.

„De câțiva ani, observăm o proliferare a platformelor care oferă, fără niciun fel de cenzură sau etică, tot soiul de soluții, tratamente revoluționare, informații prezentate ca senzaționale, care, în definitiv, produc foarte mult rău, pentru că în joc este un lucru extrem de important – sănătatea fiecăruia. De departe cea mai bună rezolvare este o legătură solidă, securizată și accesibilă între om și medic, cu un flux de informație competentă, profesionistă, singura care ar trebui să existe și să stea la baza sănătății individuale sau colective”, declară dr. Vasi Rădulescu, Chief Medical Doclandia.

“Doclandia ofera sansa medicinei de a tine pasul cu evolutia tehnologica. Abonatii si doctorii pot intra in ‘cabinetul virtual’ de oriunde, oricand, fara a pierde timp, bani si nervi in trafic, sala de asteptare sau cumparand medicamente dupa ureche.”, spune Ana Ungureanu, Medic Partener Doclandia.

Despre rapiditatea cu care se poate obtine un raspuns, Doclandia precizeaza ca aceasta este functie de perioada zilei sau a sarbatorilor. „… de obicei, un raspuns in termen de 2 ore de la solicitare. Deseori, raspunsurile pot veni in doar cateva minute.

Pentru medici, plafforma Doclandia este o sursa suplimentara de venit.
„Monetizează mesajele primite creându-ți o nouă sursă de venit, fără grija dărilor către stat. De acest aspect ne vom ocupa noi în numele tău.”, se arata pe site-ul companiei.

Orice medic licentiat in medicina se poate inregistra in platforma Doclandia pentru a obtine un cabinet virtual unde sa poata acorda sfaturile medicale. Selectarea si acceptarea medicilor in platforma este responsabilitatea Daoclandia.

Doclandia are la bază o investiție de 500.000 de euro, costuri ce acoperă tehnologia din spatele produsului, cheltuielile operaționale și de lansare.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?