[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

BNP Paribas s-a inregistrat la Registrul Comertului si poate incepe activitatea – foarte probabila preluarea portofoliului Cetelem

19 ianuarie 2018

BNP Paribas, cea mai mare bancă din Franţa cu active de peste 2 trilioane de euro, a înregistrat o sucursală la Registrul Comerţului în luna decembrie a anului trecut, iar potrivit informaţiilor BNR banca de la Bucureşti poate începe să acorde credite şi să atragă depozite la finalul acestei luni. Banca din România a francezilor se va numi BNP Paribas Personal Finance şi este o sucursală a divizei de retail cu acelaşi nume din Franţa.

Gigantul francez BNP este deja prezent în România în zona de creditare prin intermediul IFN-ului Cetelem. Experienţa anterioară a altor bănci care au deschis sucursale la nivel local a aratat că de regulă IFN-urile existente sunt preluate de entitatea bancară nou creată, ceea ce înseamnă că este foarte probabil ca portofoliul Cetelem să fie preluat de BNP Paribas Personal Finance.

Un argument în plus pentru o astfel de mişcare este numirea lui Bruno Leroux, actual director general al Cetelem, în fruntea sucursalei bancare nou înfiinţate. Leroux a fost numit director general al BNP Paribas Personal Finance la finalul lunii noiembrie a anului trecut.

BNP Paribas a intrat în România în 2005 prin achiziţia de către Cetelem a IFN-ului Credisson International.

Sursa: ZF

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?