[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Alter Ego – butonul inventat de doi romani, care te ajuta sa navighezi anonim pe internet

10 ianuarie 2017

Acest buton iti da o adresa de email, un user, astfel incat daca iti lasi undeva datele personale, iar site-ul respectiv pica, tu nu esti afectat. „Toate informatiile pe care le primesti prin acea adresa de email se varsa in emailul tau personal, practic tu ai doar o interfata pe internet.”, explica Ovidiu Daconescu, fondator Alter Ego.

In afara de parola unica Alter Ego genereaza si un email unic pentru fiecare site pe care utilizatorul se logheaza. Serviciul ii permite utilizatorului sa-si foloseasca numele real, daca vrea, dar sa aiba doar o (alta) adresa de email, una creata de Alter Ego.

„Adresele de email generate prin Alter Ego sunt compuse aleatoriu, dar poti sa iti alege numele de utilizator. Adresa de email va avea la final @cyberalterego.xyz – este varianta pe care o avem acum in testare, dar ne gandim sa trecem pe un domeniul .com. Momentan, aceste mailuri sunt special facute lungi, ca sa fie transparent faptul ca este o chestiune citibila intre doua masini (doua servicii).”, mai precizeaza Daconescu.

De ce ai nevoie de un alter ego

Daca te-ai inregistrat pe un site, dupa care incepi sa primesti nenumarate emailuri spam ori ti-a fost spart contul respectiv. Adresa de email si parola pe care alegi sa o ai pe un site functioneaza ca un token – care ar trebui sa fie relatia unica dintre un utilizator si un site, n-ar trebui sa existe in alte parti.
„Pana acum toti ne inregistram cu adresa de gmail sau yahoo pe mai toate site-urile ceea ce este o practica ce s-a impamantenit, dar nu inseamna ca este una sanatoasa. Cand stii adresa de email a cuiva poti sa aflii multe alte date personale ale acelui utilizator.”, explica Ciprian Bof, cel de-al doilea fondator.

„Acest lucru ar trebui anonimizat pentru anumite servicii. Atunci cand vorbesti cu ANAF nu vei avea nevoie de un mail anonim, dar atunci cand raspunzi la anumite chestionare distractive gasite pe Facebook nu are niciun sens sa iti dai datele tale personale.”

„Cand te inregistrezi la noi pe site nu ne intereseaza date despre tine, iti cerem doar o adresa de email unde sa iti trimitem mai departe mailurile site-urilor pe care te-ai inregistrat cu identitatile create prin Alter Ego. Practic, site-ul vorbeste cu Alter Ego si Alter Ego vorbeste cu tine. Noi nu citim acele mailuri, la noi pe server nu sunt stocate – nici nu am avea cum sa le stocam, un astfel de lucru ar costa foarte mult si nu ne intereseaza asta. Mailurile de tip spam sunt sterse automat, nu ajung in casuta de email a utilizatorilor.”

Fondatorii Alter Ego sunt convinsi ca vor ajunge la 1,5 – 2 mil. de utilizatori si au in plan mai multe facilitati. Una dintre ele este realizarea unor plati anonime cu carduri preplatite, dar fondatorii recunosc ca „acest proiect va depinde mult de evolutia startup-ului si s-ar putea ca unele feature-uri sa fie mai puternice decat ideea initiala”.

„Unde ne concentram noi sa aducem acest proiect si ne gandim ca ar fi cea mai mare schimbare a modului in care se foloseste internetul acum: sunt foarte multe site-uri care te intreaba daca vrei sa te loghezi cu Facebook sau cu Linkedin – lucram acum la un feature de logare cu Alter Ego (“Log in with Alter Ego”). Speram sa implementam asta pe cat mai multe site-uri. Vrem sa ajungem la momentul in care daca un utilizator are un cont de Alter Ego sa fie practic logat anonim la tot internetul. Noi incercam sa educam in ceea ce priveste importanta vietii private, iar Alter Ego ne ajuta in acest sens.”

Proiectul a fost lansat in urma cu cateva luni, se afla inca in stadiu de testare, dar este public si orice utilizator il poate incerca.

Sursa: startupcafe.ro

Taguri:

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?