[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Afacerea de outsourcing a retelei de ATM-uri gestionata de Euronet Services a crescut de cinci ori in ultimii cinci ani

27 iulie 2018

Volumul afacerii Euronet Services SRL, subsidiara locala a Euronet Worlwide, a depasit pentru prima oara pragul de 100 mil. lei in 2017, inregistrand o crestere de cinci ori in ultimii cinci ani. In aceeasi perioada, numarul mediu de angajati s-a dublat, ajungand la 64.
Euronet cifra afaceri si personal

Mai mult, compania a fost pe profit in toata perioada 2012-2017, ponderea profitului net in total cifra de afaceri neta fiind constant peste 10% in ultimii trei ani. Asa cum se vede si din graficul de mai jos, cel mai bun an al companiei a fost 2015, cand s-a obtinut un profit net de 15 mil. lei.

Euronet - profit net

Primul bancomat Euronet a fost instalat în România la finele anului 2010. ATM-urile se află în locaţii independente precum centre comerciale, clădiri de birouri, hoteluri, aeroporturi dar şi în anumite agenţii bancare.


În prezent, reţeaua locala de bancomate de tip partajat a Euronet depăşeşte 500 de ATM-uri, avand mai multe banci partenere. Potrivit site-ului companiei, „acest parteneriat permite bancilor sa raspunda mai bine nevoilor clientilor prin extinderea punctelor de prezenta ATM cu locatii cu trafic intens, creand eficientizari operationale si beneficiind de reduceri de costuri, fara investitii suplimentare.”

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?