[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

235 de mil. de cautari pe emag in 2017 – multe sunt pur si simplu „grele”

22 decembrie 2017

Numărul căutărilor pe eMAG a crescut cu 65% în 2017, comparativ cu anul trecut și a ajuns la 235.000.000. Cuvântul care a înregistrat cea mai mare creștere a numărului de căutări a fost kendama in vreme ce iphone 5c a fost cuvantul cu cea mai mare scadere.

In top 10 cele mai căutate produse pe eMAG în 2017 s-au aflat urmatoarele: Telefon, Televizor, Kendama, Laptop, Aspirator, Anvelope, Nike, Ceas, Samsung si Casti.

Au fost insa si cautari mai exotice precum „avocat divort”, „capcane purici”, „cercei de porci”, „inscrieri vocea Romaniei 2017”, „pret bilet metrou”, „calculare rata”. Oricat de nepotrivita poate parea ultima dintre acestea, este foarte important mesajul pe care aceasta cautare il transmite: sunt romani care se asteapta ca eMag sa-i consilieze pe segmentul servicii/informatii financiare, iar asta ar trebui sa dea de gandit – mai ales in contextul PSD2, Directiva Europeana a Serviciilor de Plata care va intra in vigoare din 13 ianuarie 2018.

Cele mai amuzante au fost grupate în categoriile: Cum se aude, așa se scrie, În curând pe eMAG, Viața satului, Știu exact ce caut, Brandu mare și Cel mai nefericit typo. Topul complet al celor mai amuzante căutări din 2017 poate fi regasit in graficele de mai jos:

cautari emag 1
cautari emag 2
cautari emag 3
cautari emag 4
cautari emag 6
cautari emag 5

Taguri:

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?