[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Visa Europe va investi 100 mil. Euro anual in lansari comerciale de plati mobile si comert electronic

11 aprilie 2011

11 aprilie, 2011 – Visa Europe va investi anual 100 milioane euro in vederea lansarii comerciale a platilor mobile si a dezvoltarii comertului electronic. Primele investitii se vor concretiza in lansari comerciale de plati mobile inainte de sfarsitul anului 2011, urmate imediat de o lansare majora in domeniul platilor electronice. Anuntul a fost facut in cadrul conferintei bancilor europene membre Visa care a avut loc la Barcelona, la sfarsitul saptamanii trecute.

Peter Ayliffe, Director Executiv Visa Europe, a declarat: „Se observa o crestere puternica de doua cifre a gradului de utilizare a cardurilor in Europa, in special a celor de debit, iar aceasta tendinta va continua in urmatorii cativa ani, pe masura ce platile prin card inlocuiesc numerarul. In aceasta perioada insa ne asteptam sa fim martorii evolutiei platilor contactless prin telefonul mobil si chiar ai unei cresteri mai mari a comertului electronic”.

Tranzactiile procesate de Visa Europe in primul trimestru din 2011 au crescut cu 22,6% fata de anul trecut, echivalentul unei cresteri de 10,6%. Se pastreaza astfel tendinta de crestere raportata de Visa Europe pentru anul financiar 2010, cand a anuntat si cheltuieli pentru tehnologii de plata in valoare de 1 miliard de euro de la infiintarea Visa Europe in 2004.

Investitia in valoare de 1 miliard de euro a permis construirea infrastructurii Visa Europe de procesare a tranzactiilor. In plus, aceasta investitie a finantat lansarea in Europa a cardurilor cu cip, dezvoltarea platilor contactless, mobile si electronice, si implementarea unui management mai sofisticat al riscului.

„In doar zece ani, am crescut de la 1 euro din fiecare 18 euro cheltuiti in Europa de pe un card Visa la 1 euro din fiecare 8 euro. Astazi, ne-am luat angajamentul sa acceleram acest proces de inlocuire a numerarului prin introducerea unor modalitati noi de plata pe piata care sa permita o reala convergenta intre platile electronice, telefonia mobila si comertul electronic”, a declarat Peter Ayliffe.

In 2010, posesorii de carduri emise de membrii Visa Europe au cheltuit 963 miliarde Euro. Targetul organizatiei pentru 2015 este de 2.000 de miliarde Euro. Anul trecut, pentru cei 1.397 de membri Visa Europe, a insemnat o crestere neta  a portofoliului de carduri (Visa si VPay) de 27,5 milioane carduri, ceea ce inseamna o medie de 75.000 de carduri pe zi. La finele anului 2010 in piata erau valide peste 10 milioane de carduri contaclesss VPay. Pentru 2015, Visa Europe isi propune emiterea a 90 milioane de astfel de carduri.

In Europa, sunt 427 milioane carduri Visa de debit, credit si business. La sfarsitul anului incheiat in decembrie 2010, cardurile Visa au fost utilizate pentru plati si retrageri de numerar evaluate la 1,6 mii de miliarde EUR. 12,5% din cheltuielile din Europa au fost facute cu un card Visa si peste 70% din aceste tranzactii au fost realizate pe carduri Visa de debit.

Sursa: Visa Europe

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?