[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Visa Europe a desemnat Samsung Galaxy III telefonul Jocurilor Olimpice „Londra 2012”

9 mai 2012

9 mai, 2012 – Samsung Electronics si Visa Europe au desemnat Samsung GALAXY S III, cea mai recenta inovatie in industria smartphone-urilor, drept telefonul Jocurilor Olimpice de la Londra 2012 si vor pune la dispozitia sportivilor o serie limitata care permite efectuarea de plati mobile contactless.

Telefonul va avea la baza aplicatia Visa payWave, care permite realizarea de plati contactless la punctele de vanzare, si va fi disponibil in serie limitata, special pentru atletii si sportivii sponsorizati de Visa si de Samsung. Pentru a face o plata, utilizatorii trebuie sa selecteze aplicatia pe mobilul dotat cu tehnologia Near Field Communication (NFC) si sa tina telefonul in dreptul unui dispozitiv contactless. In plus, aplicatia permite utilizatorilor sa-si verifice soldul contului si istoricul tranzactiilor efectuate.

Platile contactless sunt destinate in special cumparaturilor de valoarea mica datorita rapiditatii cu care se realizeaza aceste tranzactii. Astfel, doar pentru platile care depasesc 20 £ (100 RON) este necesa introducerea unui cod PIN.

„Tehnologia de plati mobile reprezinta o revolutie in viata de zi cu zi si dispozitivele dotate cu tehnologia NFC, precum Galaxy S III, vor schimba definitiv modul in care facem plati. Viitorul este tehnologia mobila si oamenii vor plati tot mai putin cu numerar pe masura ce dispozitivele mobile vor fi folosite pentru administrarea banilor, cumparaturi si plati. In aceasta vara, parteneriatul nostru cu Samsung va prezenta toate avantajele platilor mobile: siguranta, confort, rapiditate si flexibilitate”, a declarat Sandra Alzetta, vice-presedinte responsabil cu platile mobile în cadrul Visa Europe.

Pe durata Jocurilor Olimpice si Paralimpice, turistii vor avea la dispozitie 140.000 de terminale de plata contactless pe teritoriul Marii Britanii, dintre care 3.000 de terminale noi instalate in incinta locatiilor Jocurilor Olimpice. Orice vizitator care detine un card contactless va putea sa realizeze plati contactless in peste 5.000 de taxiuri si la comerciantii din parcul Olimpic si din Londra. In prezent, exista peste 30 de milioane de carduri Visa contactless in Europa, dintre acestea 20 de milioane fiind in Marea Britanie.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?