[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Unul din cinci londonezi foloseste la cumparaturi cardul contactless

4 martie 2014

Numarul de tranzactii de plati contactless in Marea Britanie, procesate de WorlPay, a crescut anul trecut de trei ori si jumatate, de la 12,5 mil. in 2012 la 43,6 mil. in 2013. Per total, clientii WorldPay din cele peste 40 de tari in care compania proceseaza, au efectuat peste 61 mil. de plati contactless, in valoare de 433 mil. £.

Cele mai recente date din tranzactionare, releva faptul ca in numai doi ani, increderea consumatorului in astfel de plati s-a vazut in cresterea cu 27% a valorii medii per vanzare/tranzactie. Cel mai mare nivel al increderii se manifesta in Londra unde aproape unul din cinci (17%) cumparatori foloseste carduri contactless. Cea mai mica rata de adoptie este in Bristol, insa chiar si aici vorbim deja de peste 4%.

Asteptarile sunt de crestere in continuare a gradului de utilizare. Din cercetarile de piata recente efectuate de WorlPay a rezultat ca 93% dintre cei care au efectuat plati contactless au catalogat experienta drept “rapid si eficient” iar 60% au recunoscut simbolul “contactless”.

Aproape o treime dintre cei intervievati (31%) au declarat ca sunt iritati de cat de mult timp le ia plata prin card in magazine, in vreme ce aproape jumatate (47%) sunt nemultumiti de intarzierea cu care se face plata cu cardul in baruri, cafenele sau restaurante. Mai mult, 65% dintre respondenti au declarat ca nu vor trece din nou pragul comerciantului respectiv daca vor fi fortati sa astepte prea mult timp pentru a efectua o plata.

“Daca ai un business care presupune plati frecvente de pana in 20£ , instalarea de terminale contactless este obligatorie pentru a tine clientii multumiti si a obtine maximul de vanzari in perioadele cele mai aglomerate ale zilei.”, a declarat Dave Hobday, Managing Director of WorldPay UK.

In acest moment, in Marea Britanie sunt in circulatie 38,1 mil. de carduri contactless, a caror pondere in portofoliul total de carduri din circulatie (debit, credit) este de 25,7%.

WorldPay este un important furnizor la nivel global de soluţii de procesare a plăţilor electronice. Compania opereaza in peste 40 de tari si proceseaza milioane de tranzactii online in fiecare zi.

WorldPay infographic

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?