Tot mai multe ATM-uri sunt aruncate in aer. Trei explozii la Arad, Belint (Timis) si Sinaia, in ultimele 7 zile.

16 februarie 2020

In noaptea de vineri spre sambata (14 februarie), două bancomate au fost aruncate în aer, in doua localitati diferite din Arad și Timiș (comuna Belint), la numai o ora distanta. Din primele date jafurile au legătură cu un incident similar de la Sinaia, produs in noaptea de duminica spre luni (10 februarie), tot in jurul orei 4.00.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Arad a declarat pentru Digi 24 ca primul jaf a fost produs la ora 3:00 dimineața: „Din informațiile pe care le deținem până la această oră știm că azi noapte în jurul orei 3.20, polițiștii au fost sesizați că ATM-ul unei agenții bancare de pe calea Timișorii a fost distrus prin explozie, din interior reclamându-se lipsa casetelor de valori cu bancnote. S-a constatat că doi autori necunoscuți cu fețele acoperite ar fi pulverizat cu ajutorul unui spary vopsea pe camerele de supraveghere. La față locului s-a observat un autoturism de teren de culoare închisă. Încă nu avem suma exactă, banca nu a transmis prejudiciul”.


IPJ Timiș a confirmat pentru Biziday că al doilea incident s-a produs la distanță de o oră, în comuna Belinț din judetul Timis. Nu este pentru prima oara cand hotii ataca terminale instalate pe raza unor comune. In octombrie 2019, a fost aruncat in aer un ATM in comuna Polovragi, judetul Gorj, din care s-au furat 177.000 lei.

Pe baza unui bilant din consultarea stirilor media, rezulta ca in ultimele 12 luni au fost inregistrate cel putin noua cazuri de explozii ale bancomatelor diverselor institutii bancare din Bucuresti si judetele Arad, Brasov, Braila, Gorj, Timis. Tentative de furt au fost semnalate si in judetele Călăraşi, Giurgiu si Ialomiţa. Valoarea prejudiciului se ridica la sute de mii de euro.
Doar un singur atac cu explozie inregistrat în 14 ianuarie 2019 la un bancomat din Arad, a dus la un prejudiciu de 424.880 de lei. Se pare ca Arad este judetul cu cele mai multe incidente in urma carora bancomatele sunt aruncate in aer – cel putin trei in ultimele 12 luni.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash