Sustinatorii WikiLeaks au blocat temporar site-ul MasterCard

9 decembrie 2010

9 decembrie, 2010 – Un grup de hackeri care sustine organizatia WikiLeaks cat si pe fondatorul acesteia, Julian Assange, a blocat miercuri site-ul Mastercard, facand indisponibile serviciile online ale companiei in mai multe tari, printre care si Romania, potrivit Netopia.

Actiunea hackerilor vine in urma deciziei MasterCard de a bloca donatiile pentru WikiLeaks prin intermediul serviciilor sale.

“Indisponibilitatea serviciilor Matercard din cursul zilei de ieri a avut impact asupra platilor online cu cardul din Romania. Cu toate acestea, situatia a fost remediata iar tranzactiile online cu carduri Mastercard au fost reluate in cursul serii de ieri ”, a precizat Antonio Eram, CEO Netopia Sistem, companie care detine mobilPay.ro, singura platforma din Romania care ofera plati online prin card bancar si plati prin SMS.

Grupul de hackeri numit „AnonOps” sustine ca, prin atacurile lansate, lupta impotriva cenzurii si a drepturilor de autor. Dincolo de Mastercard, printre victimele sustinatorilor WikiLeaks se mai numara si site-ul Postfinance.ch, filiala de servicii financiare a Postei elvetiene, care a decis sa inchida un cont al lui Julian Assange. Site-ul PayPal si blogul acestuia au fost, de asemenea, inactive pentru mai mult de 8 ore, dupa ce serviciul de comert electronic a blocat donatiile catre WikiLeaks.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash