[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Sustinatorii WikiLeaks au blocat temporar site-ul MasterCard

9 decembrie 2010

9 decembrie, 2010 – Un grup de hackeri care sustine organizatia WikiLeaks cat si pe fondatorul acesteia, Julian Assange, a blocat miercuri site-ul Mastercard, facand indisponibile serviciile online ale companiei in mai multe tari, printre care si Romania, potrivit Netopia.

Actiunea hackerilor vine in urma deciziei MasterCard de a bloca donatiile pentru WikiLeaks prin intermediul serviciilor sale.

“Indisponibilitatea serviciilor Matercard din cursul zilei de ieri a avut impact asupra platilor online cu cardul din Romania. Cu toate acestea, situatia a fost remediata iar tranzactiile online cu carduri Mastercard au fost reluate in cursul serii de ieri ”, a precizat Antonio Eram, CEO Netopia Sistem, companie care detine mobilPay.ro, singura platforma din Romania care ofera plati online prin card bancar si plati prin SMS.

Grupul de hackeri numit „AnonOps” sustine ca, prin atacurile lansate, lupta impotriva cenzurii si a drepturilor de autor. Dincolo de Mastercard, printre victimele sustinatorilor WikiLeaks se mai numara si site-ul Postfinance.ch, filiala de servicii financiare a Postei elvetiene, care a decis sa inchida un cont al lui Julian Assange. Site-ul PayPal si blogul acestuia au fost, de asemenea, inactive pentru mai mult de 8 ore, dupa ce serviciul de comert electronic a blocat donatiile catre WikiLeaks.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?