[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Studiu: o treime dintre companiile mici si mijlocii nu are o prezenta online si nici nu considera necesar

15 decembrie 2016

Conform unui studiu realizat de Smart Bill și agenția de marketing online Canopy, 69% dintre companiile mici și mijlocii din România dețin un site web, în timp ce o treime nu are nicio identitate online. Mai mult, 63% dintre companiile care susțin că nu au site consideră că nu este necesară o prezență online, motivele fiind dintre cele mai diverse: afacerea este la început, nu au avut până acum resurse interne necesare sau nu îi văd relevanța pentru profilul companiei.

Conform studiului, 18% dintre companii au menționat că lipsa timpului este unul dintre motivele pentru care nu au încă un site, 5% au afirmat că nu au știut cum să demareze un astfel de proiect, în timp ce 4% au indicat lipsa fondurilor ca principala frână în crearea unei prezențe online. Doar 10% dintre companii care nu dețin un site web au precizat că intenționează să construiască unul în perioada următoare sau că site-ul e deja în construcție.

Dintre companiile care au declarat că dețin un site web, 66% aleg să își promoveze serviciile și produsele prin intermediul Social Media, în timp ce 53% folosesc tehnicile de optimizare pentru motoarele de căutare (Search Engine Optimization) pentru promovarea în mediul online.

Aproximativ 38% dintre respondenți au indicat e-mail marketing-ul ca principală modalitate de promovare, în timp ce campaniile Pay Per Click (PPC) au fost preferate de 33% din respondenți, iar campaniile de marketing afiliat au fost utilizate de 13% din companiile participante la chestionar. Puțin peste 10% au declarat că folosesc și alte metode de promovare online.

De asemenea, circa 68% dintre companiile chestionate au declarat că site-ul este gestionat de o persoană desemnată din cadrul firmei, în timp ce 17% își gestionează prezența pe web prin intermediul unei agenții de publicitate sau a unui colaborator extern și doar 6% dintre companii au delegat această responsabilitate unui departament specializat de marketing online. Interesant este și faptul că în aproximativ 9% dintre companii prezența online e gestionată de către administratorul afacerii sau proprietarul site-ului.

Studiul a fost realizat în luna decembrie, pe un eșantion de 1.000 de companii mici și mijlocii din România.

Sursa: startupcafe

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?