[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

RoTLD va percepe din martie 2018 o taxa de 6 euro pentru domeniile „.RO”

8 august 2017

Registrul Român de domenii .Ro (RoTLD) va introduce din martie anul viitor un tarif de înregistrare și mentenanță anuală pentru numele de domenii „.ro”, a declarat pentru Profit.ro fostul director al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică Decebal Popescu, care a semnat actul de introducere a taxei din partea ICI. Taxa anuală va fi în cuantum de 6 euro, fără TVA, pentru fiecare domeniu.

La finalul anului trecut, oficialii Registrului au anunțat că, pentru numele de domenii „.ro” înregistrate înainte de 1 iulie 2012, deținătorii dreptului de utilizare vor avea obligația de a achita tariful de mentenanță anual în intervalul 1 iulie 2017 – 1 octombrie 2017 (termen împins acum ca dată de începere la 1 martie 2018-n.r.), iar pentru domeniile „.ro” înregistrate în intervalul 1 iulie 2012 – 1 iulie 2017, tariful de mentenanță anual va fi achitat în momentul în care dreptul de utilizare a numelui de domeniu „.ro” este egal cu 5 ani de la data înregistrării.

Fostul director ICI precizează acum că a fost păstrat principiul perioadei de grație de 5 ani, ca parte a deciziei de introducere a taxei din martie 2018.

Sursa: profit.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?