Principala sugestie a posesorilor de card catre emitenti ramane eliminarea comisionului de retragere numerar

13 decembrie 2010

13 decembrie, 2010 – Eliminarea comisionului de retragere numerar de la ATM este principala schimbare pe care posesorii o sugereaza emitentilor astfel incat oferta acestora sa devina mai atractiva, potrivit unui sondaj desfasurat pe www.conso.ro, comandat de NOCASH.

Respondentii au fost invitati sa raspunda la 13 intrebari legate de ce anume ar dori sa schimbe emitentii in oferta lor astfel incat aceasta sa devina mai atractiva. Sapte sugestii au obtinut peste 50% din raspunsuri. Dintre acestea, trei vizeaza aspecte legate de costuri, in sensul diminuarii sau eliminarii lor, cum este cazul comisionului retragerilor de numerar de la ATM.

Interesant este ca atunci cand se gandesc la o premiere din partea bancii, respondentii prefera mai degraba campaniile de recompensare a clientilor, in urma utilizarii cardurilor, decat marirea ratei de dobanda la disponibilitatile din cont.

O serie distincta de sugestii a rezultat in urma raspunsurilor la intrebarea legata de unde s-ar dori utilizarea cardurilor si, in prezent, nu este posibil. Primele trei optiuni au vizat primariile (pentru plata pe Internet a impozitelor si taxelor – 63%), Asociatiile de proprietari/locatari (pentru plata intretinerii – 43%) si politia (pentru plata amenzilor de circulatie direct la agentul constatator – 37,7%).

Sondajul privind comportamentul consumatorului de servicii si produse financiar – bancare s-a desfasurat online, pe site-ul www.conso.ro, in perioada 9-23 septembrie.

La sondaj au participat 1.271 de respondenti, care au dat raspunsuri complete, 9% dintre ei declarand ca nu sunt posesori de card.

Sondajul si-a propus sa studieze gradul de detinere si utilizare al cardurilor, precum si intentia de folosire in viitor, intr-un moment in care Romania traverseaza o criza economica prelungita. Mai mult, momentul ales pentru interogare, este in luna septembrie 2010 – prima luna dupa primirea de catre bugetari a fluturasilor de salarii cu reducerea de 25%.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash