Peste 910 mld. Euro cheltuite anul trecut pe cardurile Visa in UE

22 februarie 2011

22 februarie, 2011 – Cu exceptia primului trimestru din 2010, cheltuielile pe carduri Visa in Uniunea Europeana au crescut continuu din T1 2009, cu o valoare trimestriala medie de peste 200 mld. Euro. Numai in T4 2010, cheltuielile neajustate pe carduri Visa au totalizat 253 miliarde euro  (grafic), cu 17,2% mai mult decat in aceeasi perioada din 2009 potrivit studiului „Visa Europe: Barometrul cheltuielilor de consum in UE”. Valoarea medie a unei tranzactii prin card (debit, credit sau prepaid),  a scazut pentru al doilea trimestru consecutiv la 50,1 €, de la 50,8 € in T3.

Barometrul cheltuielilor de consum din UE s-a realizat pe baza sumelor cheltuite efectiv, nu pe sentiment sau opinii, aceste date fiind ajustate ulterior astfel incat sa reflecte si emiterea cardurilor Visa, preferintele de plata ale consumatorilor si inflatia. Barometrul este un indicator economic sigur deoarece ofera cea mai exacta si mai completa imagine asupra situatiei cheltuielilor de consum din UE. Spre deosebire de alti indicatori sau alte studii care iau in considerare sentimentul sau opiniile din anumite sectoare, acest Barometru reflecta cu exactitate cheltuielile de consum reale de pe teritoriul UE, luand in considerare tendinta tot mai evidenta a consumatorilor de a plati cu cardul, dat fiind ca 1 € din fiecare 8 € este cheltuit in Europa de pe un card Visa.

In UE, nivelul cheltuielilor difera foarte mult de la o tara la alta, conform Barometrului. Acesta arata ca tarile est europene, cum ar fi Polonia, Letonia si Estonia, au inregistrat o crestere puternica a cheltuielilor de consum, in timp ce Irlanda si Grecia au inregistrat o scadere puternica a cheltuielilor, in general.

Taguri:

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?