[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Pe durata Jocurilor Olimpice si Paralimpice, turistii straini au cheltuit 749 mil. lire sterline

23 august 2012

23 august, 2012Marea Britanie a beneficiat de o injectie imediata de capital in suma de 804 milioane GBP in urma celor sapte saptamani de desfasurare a Jocurilor Olimpice si Paralimpice, dintre care 749 milioane GBP reprezinta cheltuielile efectuate de turistii din strainatate, potrivit unui raport Visa Europe. Se estimeaza ca aceasta evolutie va conduce la cresterea activitatii economice cu 1,2 miliarde GBP, reprezentand echivalentul a circa 3,5% din avansul economiei britanice in 2012.

In Raport se arata ca organizarea Jocurilor Olimpice si Paralimpice la Londra in perioada iulie – septembrie 2012 va stimula economia britanica cu 5,33 miliarde GBP pana in 2015, prin imbunatatirea imaginii tarii gazda pe plan international. In perioada 2013 – 2015, cheltuielile turistilor vor fi mai ridicate cu 2,74 miliarde GBP, respectiv cu circa 18%, comparativ cu estimarile realizate pentru aceeasi perioada de timp in cazul in care Jocurile Olimpice si Paralimpice nu ar fi avut loc.

Visa Europe apreciaza ca sectoarele care vor beneficia cel mai mult de pe urma cresterii cheltuielilor turistilor vor fi marile magazine de retail (+778,4 mil. GBP), hotelurile (+ 507 milioane GBP) si industria divertismentului (+ 155,5 milioane GBP). Aceste cresteri ale cheltuielilor turistilor se va reflecta in cresterea economiei britanice cu 1,42 miliarde GBP anual, respectiv cu 4,12 miliarde GBP per total pe parcursul celor trei ani.

Raportul ofera o perspectiva fara precedent asupra comportamentului populatiei britanice si al turistilor in ceea ce priveste cheltuielile efectuate in perioada Jocurilor din 2012 deoarece se bazeaza pe cheltuielile reale inregistrate in tari care au gazduit Jocurile Olimpice si Paralimpice sau alte evenimente sportive majore in trecut si pe faptul ca fiecare 1 din 3 lire sterline este cheltuita pe un card Visa.

Taguri:

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?