Open banking: fintech-ul local Banknit isi propune sa integreze peste 200 de banci in platforma sa, inca din acest an

5 martie 2020

Connections, companie ce se considera lider pe piata de digital transformation din Romania, Bulgaria si Serbia, anunta lansarea startup-ului fintech Banknit, o platforma care integreaza si expune, sub un API unic, datele oferite de banci, in concordanta cu directiva europeana Revised Payment Service Directive (PSD2).

Banknit ofera posibilitatea integrarii beneficiilor oferite de conceptul open banking in platformele clientilor, printr-un sistem plug and play securizat si fara a fi necesara detinerea unei licente AISP/PISP.

In momentul de fata, Banknit expune un sandbox care poate fi folosit in procesul de dezvoltare al produselor fintech de catre orice companie care doreste afisarea datelor bancare, sau initierea de plati direct din platforma lor, si integreaza peste 20 de banci din Romania.


„Banknit vizeaza in urmatoarea perioada sa lanseze varianta care poate fi folosita in productie, aceasta fiind propunerea de valoare a start-up-ului nostru. De asemenea, in urmatoarea jumatate de an, echipa Banknit are ca obiectiv sa se extinda si in celalalte piete din regiune, pentru a putea aduce in platforma peste 200 de banci”, declara Bogdan Florea CEO Connections si co-fondator Banknit.

Connections, companie cu 300 de angajati, este specializata in Intelligent Automation, IT Infrastructure Support, Digital Business Process Management si Software Development On Demand.

Clientii Connections sunt companii globale si companii medii romanesti din industrii precum Banking, FMCG, Oil & Gas, Telecom si Retail.

Incepand cu luna iulie 2018 Connections a semnat un parteneriat cu UiPath, platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cel mai rapid grad de adoptie la nivel mondial, alaturi de care a implementat deja cu succes procese de automatizare robotizata in industrii cheie.

Totodata Connections a investit peste 200.000 euro in dezvoltarea unei platforme fintech de open banking menita sa integreze API-urile puse la dispozitie de bancile din Romania, odata cu aplicarea directivei Revised Payment Service Directive (PSD2), care obliga bancile sa dea acces la informatii privind conturile bancare de plati accesibile online, unor terte parti care isi pot dezvolta servicii de informatii, plati si alte servicii financiare catre clientii bancilor.

Connections a incheiat anul 2019 cu o cifra de afaceri de 7 mil USD.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash