Regal artistic la Gala NOCASH

11 martie 2013

GALA NOCASH IN IMAGINI

De la dreapta la stanga: Cristian Lia – Manager Cards Administration ING Bank, Cristian Dutu – Director executiv Directia Impozite si Taxe Primaria Sector 2, Adrian Apolzan – presedinte APERO, Ciprian Nicolae – Director proiecte, Head of Innovation BRD, Oana Daroi – Sef serviciu carduri si cash management BRD, Tiberiu Fekete – SMURD, Magda Savulescu – Director Strategie Persoane Fizice RZB, Vladimir Kalinov – vicepresedinte RZB, Titi Stoenescu – Director Directia Carduri RZB, Gabriela Voinea – Senior Partnership Manager Orange, Lucian Calmus – Director Directie Comerciala CNADNR, Mihaela Ropota – Director Business Banking Banca Transilvania, Alexandru Bogdan – Manager Self Care and Online Customer Operations Support Vodafone, Sergiu Cone – director general NOCASH.

22 martie, 2013 – Regele neincoronat al jazz-ului la acordeon, Emy Dragoi, si perechea de dansatori care a reprezentat Romania la Campionatul European de Tango Argentinian din 2012 vor sustine un recital extraordinar in seara zilei de 25 martie, in cadrul Galei NOCASH.

Emy Dragoi

Recunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni acordeonişti de jazz ai momentului, Emy Drăgoi – deţinătorul a numeroase premii naţionale şi internaţionale – electrizează de fiecare dată publicul prin surprinzătoarea sa artă de a improviza. Artistul se inspiră  atât din muzica din operete, cât şi din arta clasică a lui Chopin, combinând swing-ul lui Django şi Grappelli, pentru a  propune  publicului  propria abordare a muzicii de jazz .

Emy DRĂGOI, 35 de ani, este născut la Slănic, în judeţul Prahova România. Din copilărie, tatăl său Bică Drăgoi i-a aşezat pe genunchi un acordeon şi l-a învăţat lucruri fundamentale despre folclorul românesc.

La 20 de ani, se stabileşte la Paris şi studiază pianul la Academia « Bill Evans ». Acolo întâlneşte cei mai buni cei mai buni artişti ai momentului, precum Richard Galliano, Marcel Azzola, Didier Lockwood, Birelli Lagrene , Rosenberg, etc. Astăzi contează pe prietenia multora dintre ei şi cântă alături de ei pe cele mai mari scene ale lumi.

Pasionat de pedagogie, a pus în practică o metodă de învăţare a acordeonului adaptată pentru copii de vârstă preşcolară, şi de asemenea o metodă pentru învăţarea muzicii ţigăneşti destinată învăţării acordeonului de către copii şi adulţi.

A fondat la Bucureşti Centrul Cultural European de Muzică şi Artă „Emy Drăgoï”. În acest cadru, artistul organizază festivaluri, concerte, dar şi cursuri de muzică, unele dintre ele derulate în parteneriat cu Liceul Francez din Bucureşti. Printre proiectele sale de suflet se regaseste festivalul international “Nopti albe de acordeon”, ajuns la cea de-a VI-a editie.

Dansatori

Perechea formata din Raluca Aldea si Tudor Mihai a ajuns in semifinalele celei de-a III-a editii a Campionatului European de Tango Argentinian, Roma 2012. In 2013, va reprezenta Romania la Campionatul Mondial de Tango Argentinian.

Raluca si Mihai sunt recunoscuti pentru experienta indelungata in domeniile dans si fitness. Ii caracterizeaza pasiunea pentru ceea ce fac, profesionalismul, creativitatea, talentul de a transmite informatia clar si concis, empatia si rabdarea cu care abordeaza fiecare tip de personalitate si, nu in ultiml rand, veselia ce ii insoteste permanent.

Ca instructori, metodele de predare sunt rezultatul cunostintelor acumulate in cadrul scolilor de profil absolvite, perfectionarii permanente prin participarea la numeroase seminarii de specialitate cu profesori recunoscuti international, precum si, experientei dobandite in cei 18 ani de activitate didactica.

Nominalizari

11 martie, 2013 – NOCASH da startul in desemnarea liderilor pietei platilor fara numerar pentru activitatea din 2012. In aceasta saptamana, nominalizarile la Gala NOCASH vor fi votate de catre un juriu format din reprezentantii a peste 50 de institutii: emitenti bancari si nebancari, scheme internationale de plata, furnizori de infrastructura, procesatori de card si firme de outsourcing, intregratori de comert electronic, institutii de reglementare.

In primavara fiecarui an, incepand cu 2002, in cadrul Galei NOCASH are loc festivitatea de decernare a premiilor de excelenta in domeniul platilor fara numerar. In premiera, la editia din acest an vor fi jurizate si solutiile de plata nebancare.

Nominalizarile se prezinta dupa cum urmeaza:

PREMIERA ANULUI DIN PIATA PLATILOR FARA NUMERAR

SOLUTII DE PLATA BANCARE NOMINALIZARE

CEC & MasterCard – “MoneySend” – Romania devine prima tara din UE in care clientii unei banci pot trimite bani prin serviciul MasterCard MoneySend catre alti posesori de carduri MasterCard sau Maestro. Transferurile se pot realiza prin intermediul bancomatelor CEC Bank.

Banca Transilvania & WESTERN UNION – serviciul de transfer de bani prin Internet Banking (BT24), care permite trimiterea si primirea de bani din si in Romania, utilizand Westen Union Money.

ING – Fast Pay – serviciu de plata facturi utilizand telefonul mobil pentru scanarea codului de bare. In urma scanarii codului de bare de pe factura, datele de plata vor fi incarcate automat, fara a mai fi necesara realizarea altor actiuni suplimentare, clientul urmand doar sa confirme informatia si sa utilizeze digipass-ul, folosind codul de utilizator si parola deja inregistrate pentru ING Home’Bank.

BCR – primele pachete dedicate celor pasionati de plata cu cardul si instrumente de plata cu acces la distanta, banca oferind comision zero pentru un numar nelimitat de tranzactii inter si intrabancare.

SOLUTII DE PLATA NEBANCARE

Metrorex & Orange Romania – sistem de acces prin SMS. Clientii Orange pot plati o calatorie cu metroul prin SMS la un singur numar (1700), iar confirmarea platii o primesc imediat, tot prin SMS. Clientii pot opta pentru achizitionarea a 2 sau 10 calatorii, trimitand textul 2C sau 10C la numarul scurt 1700.

CNADNR & Orange Romania – plata rovinietei prin SMS. Aceasta este disponibila pentru cea mai mica durata de valabilitate corespunzatoare fiecarei categorii de vehicule de la A la F. Astfel, solicitarea unei roviniete se face printr-un sms la 7500, care contine numarul de inmatriculare si litera corespunzatoare categoriei rovinietei pentru tipul de vehicul, valabilitatea fiind de 7 zile pentru A si B, si o zi pentru C, D, E si F.

Aplicatia SMS Parking Romania powered by Vodafone, compatibila cu sistemul de operare Android, aduce informatii despre parcarile care au implementat plata prin SMS, direct pe ecranul telefonului mobil. Astfel, soferii din 55 de orase pot afla unde si cum se poate plati parcarea. In 2012, SMS Parking a generat 800.000 de tranzactii de plati.

 

PIONIERAT PE PIATA PLATILOR FARA NUMERAR

NOMINALIZARE
Tranzactii Mobile BCRcare permite platile catre alte persoane, doar pe baza numarului de telefon mobil.
Intesa Sanpaolo Bank – prima aplicatie Mobile Token din Romania – pentru serviciul de Internet banking – care foloseste telefonul mobil in loc de un dispozitiv digipass (“Hard Token”).
Unicredit – Program Unique Pay – Reprezinta programul oferit de banca prin care plata facturilor Furnizorului de Utilitati poate fi achitata cu orice card sau cu numerar prin intermediul terminalelor POS puse la dispozitia comerciantului de banca.
Orange Romania & BRD – proiectul pilot care isi propune sa testeze solutia Near Field Communication (NFC) integrata in cartela SIM.

 

CEA MAI BUNA PROMOVARE (se premiaza ideea – inventivitatea)

NOMINALIZARE
BCR – lansează primul joc interactiv online din aria serviciilor electronice de plată – „24 Banking”.  Utilizatorii vor parcurge mai multe misiuni pe baza indiciilor şi a interacţiunii cu platforma online cat şi pe baza cunoştiinţelor financiare dobândite cu fiecare misiune. Misiunile sunt inspirate din cele mai des utilizate operaţiuni realizate de clienţii serviciului existent  24banking.ro
CITIBANK – Cu noul beneficiu „Satisfactie garantata”, clientii Citibank Romania au posibilitatea de a primi inapoi contravaloarea comisioanelor platite in mod direct catre banca, daca nu sunt multumiti de produsele bancii in termen de pana la sase luni.
UNICREDIT – deschide prima sucursala pe Facebook din Romania. Unul dintre cele mai importante avantaje ale e-Sucursalei este optiunea click-to-chat. Prin intermediul acestui serviciu, vizitatorii e-Sucursalei UniCredit Tiriac Bank pot cere informatii live de la consultantii bancii, fara a parasi platforma de socializare, dupa acelasi program de functionare pe care il are si Info Center-ul bancii.

 

Atat in cazul categoriei Premiera Anului cat si pentru Pionierat, se iau in calcul produse/servicii care se implementeaza pentru prima oara. Cele introduse la Pionierat au in plus faptul ca pot stabili o tendinta, o nisa de business care sa fie urmata si exploatata si de catre alti jucatori pe viitor.

Singura restrictie a fost faptul ca nu se poate nominaliza aceeasi companie decat o singura data pentru fiecare categorie. Este motivul pentru care primele pachete de produse dedicate celor care sunt „heavy users” ai cardurilor si instrumentelor de plata cu acces la distanta au fost introduse la categoria Premiera si nu la Pionierat, insa aici BCR era deja nominalizata pentru platile catre alte persoane doar pe baza telefonului mobil.

Pentru a desemna castigatorul membrii juriului aleg o singura nominalizare pentru fiecare categorie. De asemenea, pentru ca votul sa fie considerat valid, nu se poate opta pentru propriul produs/serviciu.

In cadrul Galei NOCASH se vor mai decerna o serie de alte premii care au la baza datele statistice furnizate de emitenti. Printre aceste premii se numara: Cel mai vandut card, Cardul de cumparaturi al anului, Comerciantul anului, Cel mai de succes program co-branded, Emitentul cu cele mai active carduri proprii si Banca Anului.

Festivitatea de decernare a premiilor de excelenta va avea loc in 25 martie a.c., la Teatrul Excelsior din Bucuresti, incepand cu orele 19.00

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?