[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

NOCASH – de 10 ani

30 mai 2011

In 6 iunie a.c., la Hotel Hilton -sala „Le Diplomate”, a avut loc a X-a editie a Galei NOCASH dedicata premiilor de excelenta  pentru industria platilor fara numerar. Editia aniversara, dar si recitalul extraordinar al maestrului Tudor Gheorghe, au asigurat participarea record a aproximativ 150 de persoane, reprezentanti ai emitentilor, shemelor internationale de plata, procesatorilor de card, integratori de comert electronic.

Gala a fost deschisa de catre Sergiu Cone (foto) care a prezentat, in cateva grafice, evolutia din 2010 a pietei cardurilor si tendintele pentru 2011. A fost remarcat faptul ca in ultimii 10 ani, Romania a inregistrat cea mai mare crestere (de peste 11 ori)  din Europa din perspectiva portofoliului de carduri valide din circulatie.

Chiar daca portofoliul de carduri a inregistrat o usoara contractie in ultimii doi ani, numarul tranzactiilor a continuat sa creasca depasind 300 de milioane in 2010. Mai mult, tranzactiile comerciale au ajuns sa detina o treime din totalul tranzactiilor cu carduri, cu o crestere de 4 puncte procentuale in perioada 2008-2010.

Romanii tranzactioneaza tot mai mult in strainatate astfel ca sumele cheltuite pe card de romani in afara tarii sunt in crestere continua. In conditiile in care sumele cheltuite de straini in Romania pe card, sunt la valori relativ constante in ultimii ani, deficitul de balanta comerciala pe card a ajuns la 750 milioane Euro in perioada 2008-2010.

De-a lungul anilor, pentru sustinerea momentului artistic, pe scena Galei au urcat mari valori ale teatrului romanesc si industriei muzicale din Romania. Nume „grele” precum Horatiu Malaele, Dan Puric, Johny Raducanu, Alexandru Andries, Liviu Lipan Tandarica, Marius Mihalache, AG Weinberger, au incantat audienta si au ridicat stacheta performantei actului artistic la cele mai inalte cote. Organizatorii au reusit sa surprinda placut si la aceasta editie prin aducerea maestrului Tudor Gheorghe care a fost ovationat la scena deschisa dupa un recital care era programat pentru o jumatate de ora si s-a prelungit cu 20 de minute.

Incepand cu editia din acest an, organizatorii au introdus o noua categorie, evaluata exclusiv de catre NOCASH: „Premiul pentru intreaga cariera”, acordat persoanelor care si-au adus contributia la dezvoltarea pietei cardurilor. Prima figura celebra a industriei care a fost recompensata cu acest premiu de excelenta a fost domnul Radu Obreja, cel care punea in 1993 bazele acestei industrii odata cu primele afilieri ale bancilor din Romania la VISA.

Premiile acordate in cadrul Galei NOCASH au la baza datele statistice oferite de catre emitenti dar si nominalizarile NOCASH (pentru categoriile Pionierat, Partenerul Anului si Premiera Anului), care sunt votate de catre reprezentantii industriei. Tot pe baza evaluarilor unui juriu – format din agentii de relatii publice  care au clienti companii din industrie – este desemnat si Jurnalistul Anului.

Laureatii Galei (de la stanga la dreapta): Ana Sabiescu – Jurnalistul Anului, Radu Obreja, Adriana Pizza (Real – Comerciantul Anului), Valerian Vreme – ministrul comunicatiilor (MCSI), Emanuel Iancu (GarantiBank – Cea mai buna promotie pe card), Gabriela Nistor (Banca Transilvania – Banca Anului, Premiera Anului si Cel mai vandut card de debit), Sergiu Cone (NOCASH), Adrian Apolzan (ING – Cardul de cumparaturi al anului), Bogdan Spuza (Unicredit – Emitentul cu cele mai active carduri proprii), Gabriel Chenescu (Raiffeisen Bank – Cel mai vandut card de credit, Cel mai de succes program co-branded), Mircea Ungureanu (Western Union – Premiera Anului), Igor Zganjer (BCR – Cel mai vandut card de credit)

MULTUMIRI PARTENERILOR GALEI NOCASH

ASOCIATIA DE PLATI ELECTRONICE DIN ROMANIA – APERO

AGENTIA „VREAU BILET”

CHRONOS SERV-INVEST

DANUBIUS-EXIM

EURONET SERVICES

INFORM LYKOS

NETOPIA SISTEM

PROVUS SERVICE PROVIDER

ROMCARD

SMART PAYNETWORK


Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?