[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

SNEP – pariul Guvernului Boc pentru imbunatatirea colectarii in Romania

30 martie 2011

30 martie, 2011 – Intr-o perioada in care Romania are cea mai proasta colectare a impozitelor si taxelor la nivelul Uniunii Europene, Guvernul Boc scoate asul din maneca: incasarea online. Oficialitatile estimeaza ca in urma implementarii Sistemului National Electronic de Plata pe Internet a taxelor si impozitelor folosind cardul bancar (SNEP), se va obtine o reducere a cheltuielilor, aferente procesului de colectare, de aproximativ 40% precum si o  crestere de aproximativ 10%, in primul an de functionare, a gradului de colectare a taxelor si impozitelor.

SNEP va asigura o disponibilitate online de minim 361 zile pe an. Indisponibilitatea online acceptata a sistemului va fi de maxim 6 ore consecutive pentru functionalitatea de plata fara autentificare a debitelor contribuabililor si de maxim 12 ore consecutive pentru toate celelalte functionalitati ale SNEP.

Lansarea SNEP din 30 martie a.c., de catre MCSI, va permite, pentru inceput, cetatenilor romani cu domiciliul in Targu Mures, sectoarele 2 si 6 din Bucuresti, sa acceseze acest serviciu de plata direct de pe Ghiseul.ro In plus, de la aceeasi data, prin intermediul Ghiseul.ro pot fi achizitionate domenii de Internet din spatiul .RO de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica.

La conferinta de presa ocazionata de lansare, un contribuabil posesor de card MasterCard, emis de Raiffeisen Bank, a platit in direct impozitul pe cladire la Primaria Sectorului 2, institutie care are contract de procesare a tranzactiilor pe Internet cu Banca Transilvania.

Pana in vara anului 2012, toate cele aproximativ 3.500 de primarii din tara vor trebui sa fie inrolate in SNEP. In prezent, din cele 320 de orase din Romania, peste 100 ofera posibilitatea de plata a impozitelor la POS iar 20 de primarii au deja aplicatie pentru plata lor pe Internet.

clic aici pentru documentul complet

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?