[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

MasterCard si Western Union pun bazele globalizarii serviciilor pe carduri preplatite

8 decembrie 2011

8 decembrie 2011 – MasterCard si compania Western Union au anuntat un acord global prin care consumatorii vor avea acces la o retea globala de transfer si alimentare de bani pe carduri preplatite. Acordul simplifica transferul de bani pentru consumatori, facand interoperabile retelele celor doua institutii de plati electronice.

Clientii Western Union vor putea sa aranjeze ca un transfer de bani sa ajunga direct la un posesor de MasterCard, eligibil. Cei care trimit bani vor avea posibilitatea sa plateasca pentru transferuri printr-un card sau cont, marca MasterCard, si sa transfere fondurile printr-o agentie Western Union. Posesorii de carduri preplatite sub marcile Western Union si MasterCard vor putea sa-si incarce cardurile in locatiile MasterCard rePower si in agentiile Western Union® participante.

Reprezentantii celor doua companii considera ca noul acord „va face platile electronice, inclusiv cele pe carduri preplatite si transferurile de bani, mai eficiente si mai convenabile pentru utilizatorii din intreaga lume”.

In prezent, la nivel global, aproximativ 2,5 miliarde de adulti nu beneficiaza de serviciile financiare de care au nevoie, iar in SUA mai mult de un sfert din populatia adulta este exclusa de la servicii financiare de baza.

MasterCard si Western Union colaboreaza, inca de acum un an, pentru a oferi servicii pe carduri preplatite. Parteneriatul global transforma MasterCard in marca preferata pentru programele preplatite sponsorizate de Western Union, iar Western Union devine serviciul de transfer de bani preferat de MasterCard.

Hikmet Ersek (foto, dreapta), Presedinte si CEO al Western Union, declara: „Acest acord pune bazele globalizarii serviciilor preplatite. De asemenea, deschidem mai multe optiuni pentru consumatorii din toata lumea prin asocierea dintre Western Union, cu reteaua sa globala de solutii pentru transfer de bani, si reteaua globala a MasterCard, pentru plati electronice.”

„Principalul tel al parteneriatului nostru global este sa crestem incluziunea financiara pentru consumatori si sa oferim mai multe optiuni de plati electronice”, a spus Presedintele si CEO-ul MasterCard, Ajay Banga (foto, stanga).

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?