[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

MasterCard lanseaza primul serviciu MoneySend din Europa

14 decembrie 2010

14 decembrie, 2010 – Russia Standard Bank (RSB) este prima banca din Europa, care furnizeaza serviciul de transfer de bani intre persoane fizice, prin platforma MasterCard MoneySendTM.  Clientii RSB, posesori de carduri MasterCard® si Maestro®, vor avea posibilitatea sa trimita bani direct catre alti posesori de carduri MasterCard si Maestro, fie clienti ai aceleasi banci, fie ai altor banci din Rusia.

Serviciul MoneySend Russia Standard Bank va fi disponibil prin toate ATM-urile din tara, putand fi utilizat de aproape toti posesorii de carduri MasterCard si Maestro din Rusia, cu aprobarea tranzactiei de catre banca.

„Am vazut deja ca platforma noastra MoneySend a fost valorificata in SUA si in tarile din regiunea Asia-Pacific, iar acum suntem deosebit de incantati ca, impreuna cu partenerii nostri de la Russia Standard Bank, am reusit sa implementam prima platforma MoneySend din Europa”, a spus Ilya Riaby, Manager General Rusia, MasterCard Worldwide.

„Acest serviciu va oferi numeroase oportunitati pentru posesorii de carduri din tara, mai ales ca ne dorim sa extindem serviciul de la nivel intern la nivel international, pentru transferuri intre posesorii de carduri din Rusia si cei din alte tari.”

Cum functioneaza MoneySend

Pentru a face un transfer de bani, posesorii de carduri Russia Standard Bank au nevoie doar de numarul cardului MasterCard sau Maestro, aferent persoanei care primeste banii, impreuna cu cererea de transfer facuta la unul dintre ATM-urile RSB sau prin platforma RSB de internet sau mobile banking. Suma maxima pentru o tranzactie la ATM este de 15.000 de ruble si de 5.000 de ruble pentru transfer prin Internet sau mobile banking.

Kamal Boushi, Director Executiv, in cadrul Departamentului de Acceptare si Initiative Strategice al Russia Standard Bank: „Fiind cel mai important emitent de carduri de pe piata din Rusia si cautand sa dezvoltam tot timpul produse bazate pe tehnologii de ultima generatie si adaptate clientilor, ne bucuram ca am lansat serviciul MoneySend. Acesta este o modalitate simpla si sigura de a transfera bani oricand catre familie si prieteni – un serviciu nou si eficient pentru clientii nostri”.

Platforma MasterCard MoneySend

MasterCard MoneySend este o platforma care permite emitentilor sa le ofere posesorilor de carduri o modalitate rapida, convenabila si sigura de a transfera bani, atat in tara, cat si in afara, prin canale multiple, incluzand ATM-uri, internet, sucursale bancare sau telefon (inclusiv telefonul mobil).

Transferurile de bani inregistreaza cresteri semnificative si reprezinta o oportunitate importanta pentru emitenti. Conform Bancii Mondiale, in iulie 2010 valoarea transferurilor de bani internationale intre persoane fizice era de 440 miliarde de $. Rusia reprezinta o piata importanta pentru transferurile de bani interne sau internationale. De exemplu, conform Bank of Russia, transferurile de bani din acest an (pana in luna septembrie 2010), realizate din Rusia, catre destinatari – rezidenti si nerezidenti, prin intermediul institutiilor de credit (incluzand operatorii de transferuri de bani) au avut o valoare de 29,4 miliarde $. Aceste cifre fac din Rusia cea mai importanta piata europeana de transferuri de bani catre exterior.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?