MasterCard introduce un nou instrument pentru reducerea fraudei in comertul electronic

29 martie 2012

29 martie 2012 – Pentru a-si diminua riscul de frauda, comerciantii online folosesc in medie 4, pana la 7 solutii de detectare a fraudelor, ca sa valideze comenzile si sa identifice tranzactiile neautorizate. Cu toate acestea, exista inca riscul de pierderi din tranzactii frauduluoase. Potrivit studiului  Lexis-Nexis® 2011 Adevaratul cost al fraudei, comerciantii au pierdut peste 2,33 dolari pentru fiecare frauda in valoare de 1 dolar comisa, totalizand peste 102 miliarde de dolari din totalul pierderilor pe 2011.

MasterCard a lansat Expert Monitoring Fraud Scoring, cea mai noua modalitate de lupta impotriva tranzactiilor frauduloase. Simularile realizate de MasterCard pentru noul sistem au evidentiat faptul ca, in online, comerciantii ar putea face economii de 15-30%, reducand pierderile provocate de frauda. Acest lucru este posibil prin verificarea tranzactiilor sau respingerea automata a celor cu risc ridicat de frauda, prin intermediul sistemul de scoring MasterCard.

Solutia va fi disponibila, din luna mai, institutiilor acceptatoare si comerciantilor acestora, din toata lumea, pentru tranzactiile la distanta realizate prin intermediul cardurilor emise in SUA.

Noul instrument ofera comerciantilor informatii asupra comportamentului de utilizare a cardului, dincolo de site-ul comerciantului respectiv sau de cosul de cumparaturi al posesorului. Serviciul calculeaza pentru comercianti, in timp real, un scor predictiv privind riscul de frauda al tranzactiilor la distanta, estimand probabilitatea ca o tranzactie sa fie frauduloasa. Acest lucru se realizeaza cu ajutorul unor modele de detectare a fraudelor create special pentru comerciantii online. Astfel, acestia pot sa urmareasca un timp mai indelungat istoricul de tranzactionare, care furnizeaza cu mai multa acuratete un scor privind fraudele, si descrie comportamentul online al unui posesor de card.

„Falsificatorii de carduri apeleaza la metode din ce in ce mai sofisticate, asadar comerciantii de pe internet trebuie sa fie mai vigilenti cu protejarea integritatii activitatii de shopping online pentru posesorii de carduri”, spune Johan Gerber, Group Head, Global Network Products, in cadrul MasterCard Worldwide. „Noul instrument permite institutiilor financiare acceptatoare si comerciantilor sa evalueze potentialul de frauda in timp real si sa integreze datele in solutia existenta de detectare a fraudei. In acest fel, creste acuratetea in detectarea fraudei si se reduce impactul acesteia.”

Noul instrument de la MasterCard este si in beneficiul consumatorilor, pentru ca ii ajuta sa se protejeze impotriva tranzactiilor frauduloase pe cardurile lor, reducand in acelasi timp, posibilitatea ca tranzactiile legitime sa fie refuzate.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash