[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

MasterCard Incorporated a inregistrat un profit net de 37% din total vanzari pe trimestrul al treilea

3 noiembrie 2010

3 noiembrie, 2010 – Schemele internationale de plata nu tin cont de criza si inregistreaza profituri fabuloase. Rezultatele financiare ale MasterCard Incorporated pe ultimul trimestru consemneaza un profit net de 518 milioane USD la un volum de vanzari ce s-a ridicat la 1,4 miliarde USD. Aceasta inseamna un castig de aproape 4 USD pe actiune si o pondere a profitului net de 37% in total vanzari.

Pentru primele trei trimestre din acest an, MasterCard Incorporated a inregistrat un profit net de 1,4 miliarde USD iar incasarile totale s-au ridicat la 4,1 miliarde USD, in crestere cu 8% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pentru detinatorii de actiuni MasterCard, aceasta crestere a profitului net din primele noua luni inseamna un castig pe actiune de aproape 11 USD.

Presedintele MasterCard, domnul Ajay Banga, declara ca rezultatele septembrie 2010 / septembrie 2009, indica o crestere cu peste 22% a profitului net, in principal urmare a cresterii puternice de business inregistrata de pietele din afara SUA.

Cat priveste Europa, pentru al treilea trimestru din 2010, regiunea a raportat un volum brut al tranzactiilor in crestere cu 13,9%, un volum de tranzactii la comercianti cu 13,3% mai mare si un numar de tranzactii la comercianti mai mare cu 14,3%, raportat la trimestrul al treilea din 2009. De asemenea, retragerile de numerar inregistreaza o crestere de 13,9%, in comparatie cu aceeasi perioada din 2009.

In perioada 1 iulie – 30 septembrie, posesorii de carduri din Europa au realizat 2 miliarde de tranzactii la comercianti cu cardurile lor MasterCard, inclusiv in mediul online.

La 30 septembrie a.c., la nivel global, membrii MasterCard aveau un portofoliu de 1,6 miliarde de carduri MasterCard valide in circulatie, dintre care 505 milioane numai la nivelul Europei.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?