[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Juniper Research: tranzactiile mobile contactless se vor apropia de 10 miliarde anual pana in 2018

19 martie 2014

Numarul de tranzactii contactless prin intermediul telefoanelor mobile va depasi 9,9 miliarde la nivel global pana in 2018, de la peste 3 miliarde in acest an, potrivit unui raport Juniper Research.

Raportul a identificat doi factori cheie care vor influenta pozitiv evolutia pietei contactless pe termen mediu: HCE (Host Card Emulation) si lansarea anticipata a aplicatiei iWallet a celor de la Apple.

HCE transforma o aplicatie intr-un smartcard virtual, astfel ca pentru tranzactiile NFC (Near Field Communication), elementul sigur (the SE – “secure element”) nu mai trebuie sa fie prezent fizic in telefon.

Potrivit raportului Juniper, Plati mobile contactless: NFC, iWallet & Host Card Emulation 2014-2018 , HCE pe baza de „secure element” poate reduce timpul de lansare pe piata iar bancile pot pastra controlul asupra clientilor lor fara a fi nevoie de a colabora cu operatorii de retele de telefonie mobila. De asemenea, in raport se observa ca recenta optiune luata de Visa si MasterCard in favoarea promovarii impreuna a HCE ar trebui sa linisteasca bancile care erau preocupate de siguranta relativa a tranzactiilor.

Intre timp, raportul mentioneaza ca este foarte probabil ca Apple sa introduca o aplicatie de portofel electronic in ultimul trimestru din 2014, aplicatie care va permite plati contactless sigure prin BLE (Bluetooth Low Energy). Autorii raportului apreciaza ca intrarea Apple pe zona platilor de proximitate va duce la cresterea utilizarii tranzactiilor contactless, prin sporirea gradului de constientizare a consumatorilor in privinta mecanismului de plata.

Cu toate acestea, raportul a avertizat ca in timp ce industria, in ansamblul ei, va primi un impuls puternic de la acesti factori, operatorii de retea vor pierde. Potrivit autorului raportului, dr. Windsor Holden: „Odata cu aparitia HCE, rolul operatorului in centrul lantului de valori NFC nu mai este sacrosant. Bancile pot actiona acum si singure astfel ca oportunitatea de business pentru operator se diminueaza semnificativ.”

Whitepaper-ul, „Tapping into Contactless Payments”, este disponibil pentru descarcare in format pdf .

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?