[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Economisirea in timp de criza

10 februarie 2010

decembrie 2009

8% dintre cei care au reusit sa economiseasca in ultimul an, au facut acest lucru prin intermediul conturilor de card. Primele trei optiuni de economisire au insemnat pastrarea banilor la saltea-14%, constituirea de depozite in lei – 14% si deschiderea de conturi curente in lei – 10%.

Desi aceasta ierarhie este similara cu cele din 2008 si 2007, se remarca proportia mai redusa a pastrarii banilor în casa (de la 33% în 2007, la 21% în 2008 si 14% în 2009).

Sondajul a fost realizat de Metro Media Transilvania, la solicitarea Fondului National de Garantare a Depozitelor, in cursul lunii octombrie 2009 (la un an de la declansarea crizei in Romania). Sondajul a vizat identificarea comportamentului de economisire al populatiei adulte, dimensiunea esantionului fiind de 1.199 subiecti (esantion reprezentativ la nivel national, stratificat în functie de tipul localitatii de resedinta si de aria culturala). Eroarea maxima tolerata teoretica: +/- 2,9%, la un nivel de probabilitate de 95%.

Detalii

FONDUL_DE_GARANTARE

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?